Un miler de persones reivindiquen l’1-O en una manifestació al Vendrell

02/10/2019 - 09:52h

La marxa va recórrer el centre de la capital del Baix Penedès, des de la plaça Vella fins a la Rambla

Un miler de persones van recórrer aquest dimarts al vespre el centre urbà del Vendrell, amb sortida des de la plaça Vella i arribada a la Rambla, per reivindicar el manament popular de l’1-O, coincidint amb el segon aniversari del referèndum sobiranista.

La manifestació convocada per l’ANC, Òmnium Cultural i els CDR era d’àmbit comarcal i, per exemple, s’hi van poder veure una pancarta gegant de Calafell, pancartes de Santa Oliva o la presència dels Gegants de Masllorenç, a més de grallers d’arreu.

Els manifestants anaven darrera d’una pancarta amb siluetes de votants de l’1-O i el lema ‘Ni oblit, ni perdó’. A més, es van poder veure pancartes i escoltar crits de ‘Llibertat presos polítics’, ‘Vam votar i vam guanyar’, ‘Independència’ i ‘Ho tornarem a fer’, entre d’altres.

A la capçalera de la manifestació s’hi van poder veure regidors vendrellencs de Som Poble-ERC, Junts pel Vendrell i Primàries Catalunya, però la gran majoria de manifestants eren persones anònimes que van mobilitzar-se per reivindicar la voluntat dels votants de l’!-O perquè Catalunya esdevingui una república independent.

Manifestos finals

En arribar a la Rambla, es van encendre desenes de lluns de telèfons mòbils entre els manifestants i es van llegir els comunicats que l’ANC, Òmnium Cultural i els CDR van redactar pel segon aniversari de l’1 d’octubre del 2017.

L’acte va acabar amb el reafirmament simbòlic de la votació de l’1-O mitjançant quatre urnes instal·lades a l’empostissat que va servir per a les intervencions dels encarregats de llegir els manifestos.

També et pot interessar

Comentaris