Els Xicots de Vilafranca volen gaudir del camí… cap el 4d9f

Un moment de l’entrega dels xecs al pallasso Anskari i a Ampert
01/10/2019 - 15:37h

Els vilafranquins podrien provar-lo a la diada del Roser i també tenen com a objectiu el 7d8 i/o el 9d7

Els Xicots de Vilafranca han presentat aquesta setmana una campanya que culminarà diumenge dia 20 d’octubre amb un assaig amb camisa a Cal Noi-Noi.

Amb el lema #Disfrutemelcamí, la colla de la camisa vermella vol animar els membres de la colla a assistir a la desena d’assajos i quatre actuacions que queden fins a la diada del Roser (diumenge, 3 de novembre), per tal de poder assajar amb garanties els reptes que es plantegen d’aquí a finals de temporada, i que passen pel 4d9f, el 7d8 i/o el 9d7.

El cap de colla, Gabi Cot, ha recordat que “a principis de temporada ni ens ho plantejàvem” ja que el 2019 és un any “de renovació de troncs, de pom de dalt i de pinya”, però amb el 4d8 més que consolidat (onze de descarregats, l’últim el cap de setmana passat a Sitges), la td7 a punt de ser estrenada i el 3d8 recuperat, es veuen en cor de buscar objectius més ambiciosos que “si arriben, perfecte, i si no, per l’any que ve”.

El principal repte és el 4d9f, que ja van completar dues vegades fa dos anys i que enguany només han bastit les cinc colles de gamma extra; però Cot no vol assegurar si el duran a plaça, ja que dependrà d’una major afluència als assajos. També s’han plantejat com a objectiu arribar a la vintena de castells de la gamma de vuit, dels que actualment porten 13 ( 11 quatres de vuit, i 2 tresos de vuit ).

D’altra banda, els Xicots van lliurar 700 euros per a projectes solidaris impulsats des de la colla vilafranquina: 400 euros en donacions per al pallasso Òscar Navarro “Anskari”, que està a punt de fer un viatge de dues setmanes a Moçambic per actuar principalment a orfenats. Els Xicots també van fer donació de 300 euros a Ampert, que va informar que al llarg de 2018 va facilitar el transport en minibús fins a Barcelona a 65 persones que estaven .

El president de la colla, Xavi Llenas, ha destacat que projectes solidaris com aquests en els que poden col·laborar, donen més sentit a la seva tasca com a colla castellera vinculada i compromesa amb la societat. Ampert ha estat la quarta entitat solidària amb qui han col·laborat enguany, i l’associació serà l’encarregada de fer l’entrega de camises als nous membres de la colla a l’assaig previ a la diada del Roser, el proper 30 d’octubre.

El proper compromís dels Xicots és aquest diumenge a Torredembarra, on volen seguir rodant les estructures de 8 bàsiques, per veure fins on poden arribar en aquest darrer tram de temporada, amb les 5 darreres diades de l’any.

També et pot interessar

Comentaris