L’Arboç s’agermana amb la població andalusa a Guadix

La regidora arbocenca Sònia Magrané amb l’alcaldessa de Guadix, Immaculada Olea, i el regidor Iván López. (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
01/10/2019 - 13:07h

Els dos municipis organitzaran plans i programes d’intercanvis i setmanes dedicades a cada població

El ple municipal de l’Ajuntament de l’Arboç ha aprovat l’agermanament amb la vila de Guadix, a Andalusia.

Aquest acord permetrà la realització de plans i programes d’intercanvi en benefici de les respectives comunitats, així com la celebració de la setmana dedicada a Guadix a l’Arboç i la setmana de l’Arboç a Guadix, per tal d’intercanviar activitats de caràcter cultural i folcklòric d’ambdues viles.

Des de l’Ajuntament de l’Arboç es recorda que una gran part dels emigrants andalusos que varen arribar entre els anys 60 i 80 del segle passat a l’Arboç procedien del municipi granadí de Guadix. Actualment, a data 21 de març de 2019, encara queden 52 persones empadronades al municipi a les quals els consta com a lloc de naixement Guadix, totes de molt avançada edat.

Encara que no s’ha realitzat un estudi en detall i rigor científic sobre aquest assumpte, sí que es poden fer estimacions que apunten a què van ser unes 400 les persones procedents de Guadix que varen establir-se a l’Arboç.

Es tractava en la seva major part de joves i parelles que s’integraren i formaren les seves famílies a l’Arboç. Són els descendents d’aquelles 400 persones els que actualment constitueixen una part important de la població de l’Arboç i que en molts casos no han perdut el contacte amb Guadix, on s’hi desplacen sovint per motius familiars.

És voluntat política de l’Ajuntament de l’Arboç reconèixer, valoritzar i retre homenatge als emigrants accitants promovent aquest agermanament entre l’Arboç i Guadix.

“L’Arboç com a municipi està orgullós de poder dir que ha estat, és i serà un exemple de cohesió social format per persones procedents de molts racons d’Espanya i del món, i que formen totes elles una societat plural i diversa”, es diu des del consistori arbocenc.

També et pot interessar

Comentaris