Els Xicots completen el seu 11è 4d8 a Sitges

30/09/2019 - 18:00h

La colla vilafranquina està preparant a consciència l’últim tram de temporada

Els Xicots de Vilafranca van actuar dissabte a la tarda a Sitges, dins la Diada de celebració de Santa Tecla a la població del Garraf. Hi actuaven al costat dels amfitrions, la Colla Jove de Castellers de Sitges, els Castellers de Berga i els Xiquets de Vilaseca.

La Diada que va ser àgil i dinàmica, va ser molt propícia per als de Vilafranca que van assolir els castells que portaven en cartera.

Per començar la diada entraven a plaça amb un pilar de 4 caminat, on van mostrar una pancarta de suport a les 7 persones detingudes i empresonades aquest cap de setmana.

En primera ronda van assolir el 7d7, molt segur, i que servia de revàlida d’aquesta estructura després que per la diada del seu aniversari n’haguessin de desmuntar dos intents. Per tant, castell recuperat, i confiança millorada.

En segon ronda atacaven el carro gros. Després d’un peu desmuntat, el van enlairar decidits, castell correcte fins la carregada, però que es va haver de defensar a la baixada, sense perillar en cap moment. L’onzè 4d8 de la temporada, tots descarregats, amb el que igualen el número de 4d8 que van descarregar la temporada passada.

Per tancar les rondes de castells van completar un 5d7 sense complicacions. I van cloure la diada amb 3 pilars de 4 simultanis, de nou amb pancartes de suport als detinguts i empresonats.

Destacar el gran nombre d’estrenes a diferents posicions de pinya, crosses, contraforts, laterals, agulles, que s’estrenaven en aquesta bonica diada.

El proper compromís dels Xicots és aquest proper diumenge a la tarda a Torredembarra, on volen seguir rodant les estructures de 8 bàsiques, per veure fins on poden arribar en aquest darrer tram de temporada, amb les 5 darreres diades de l’any.

Aquesta setmana els assajos de dimecres i divendres, definiran els castells que es portaran diumenge a Torredembarra,  però també són dos assajos molt importants per seguir encarant els darrers reptes de la temporada. Els Xicots recorden els horaris dels assajos generals, dimecres a les 21h. i divendres a partir de les 22h, ambdós dies, amb els assajos previs de canalla.

També et pot interessar

Comentaris