Els empresaris del Penedès trien líder per primer cop en més d’una dècada

Martí Sistané i Neus Lloveras, candidats a la presidència de la FEGP.
28/09/2019 - 18:10h

Martí Sistané i Neus Lloveras es disputen la presidència de la FEGP en uns comicis als quals estan cridats gairebé 900 associats a l’entitat

Per primera vegada en més de 10 anys, els empresaris del Penedès hauran d’escollir qui volen que lideri l’associació empresarial del territori. Per això, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha convocat per dimarts eleccions de les quals en sortirà el president de l’entitat per als pròxims 4 anys.

Fins avui, ni els socis de l’ADEG ni els de la UEP (les dues agrupacions de les quals va sortir la FEGP) havien hagut de concórrer als comicis, ja que mai s’havia presentat més d’una candidatura a les escomeses electorals. Ara, Martí Sistané, fins fa uns dies president de la FEGP, i Neus Lloveras, exalcaldessa de Vilanova, s’hauran de disputar el lideratge de la que ja és la quarta associació empresarial més important de Catalunya.

A la votació de dimarts s’hi han cridat els gairebé 900 associats amb què compta actualment la FEGP. Els vots de tots i cada un d’ells tindran el mateix pes en l’elecció del nou president, i es podrà delegar el vot en cas que no es pugui assistir als comicis. Les votacions es faran a la Masia Mas Solers de Sant Pere de Ribes a partir de les 7 de la tarda, i els resultats se sabran la mateixa nit.

Programes electorals
Tant la candidatura de Sistané com la de Lloveras ja han presentat els programes electorals amb què concorren a les eleccions. Lloveras –que compta amb una llista integrada per una trentena d’empresaris– s’ha marcat com a principal objectiu que la FEGP sigui més participativa, i que la majoria dels socis s’impliquin en la presa de decisions. Per la seva banda, Martí Sistané vol aprofitar el rèdit d’haver estat els darrers tres anys al capdavant d’una entitat “que ha guanyat en reconeixement, tant en l’àmbit local com a fora del Penedès”, ha assegurat Sistané.

Aquest bagatge, però, també el pot aprofitar la candidatura de l’exalcaldessa de Vilanova, ja que com a segon de bord té Santi Carda, fins fa dos mesos president adjunt de la FEGP. L’empresari sadurninenc va anunciar el mes de juliol que renunciava al càrrec perquè no se sentia “útil” i tampoc còmode amb la gestió que es feia des de l’entitat.

Malgrat que la presidència de Sistané s’hauria d’haver allargat fins al mes de març, el ja expresident de la federació d’empresaris va anunciar eleccions per una qüestió de “transparència”, ha explicat aquesta setmana.

El programa electoral de Martí Sistané inclou 34 punts, que es poden englobar tots ells en sis àrees, entre les quals destaquen la formació (un dels principals dèficits amb què es troben els empresaris penedesencs) o les infraestructures.

Neus Lloveras, per altra banda, advoca per la “transparència i una major visibilitat”, principals eixos de la seva campanya juntament amb la participació. Com a objectius finals, la vilanovina vol impulsar un procés de modernització que reforci la capacitat d’influència de l’entitat, i acostar-la als seus associats.

També et pot interessar

Comentaris