Les llars d’infants de Vilafranca obren enguany deu minuts més tard

Imatge d’arxiu d’una entrada a les llars d’infants de Vilafranca
27/09/2019 - 12:05h

Obren a les 9 i no a les 8.50 perquè, segons el govern, la llei ha obligat a passar de 37,5 hores a 35 la jornada laboral dels funcionaris

Les llars d’infants municipals de Vilafranca obren aquest curs deu minuts més tard que l’any passat. Concretament, obren les seves portes a les 9 en punt, tot i que abans ho feien a les 8.50 del matí.

La setmana passada els mitjans de comunicació locals publicàvem una carta del vilafranquí Dani Xavier titulada “Deu minuts que fan molta diferència”, en la qual lamentava aquest canvi d’horari, sobretot si les famílies tenien un fill més gran que havien de deixar a les escoles, també, a les 9 en punt del matí.

A la carta demanava que l’Ajuntament es replantegés el canvi, i feia una crida també per aplegar altres famílies afectades per tal que l’escrivissin al correu llarsvilafranca@gmail.com.

Des del govern de Vilafranca, la regidora d’Educació, Meritxell Montserrat, ha afirmat que un dels motius pels quals s’ha hagut de canviar l’horari és perquè enguany ha entrat en vigor la llei que rebaixa l’horari laboral dels funcionaris de 37,5 hores a 35 hores setmanals i, per tant, “s’havien de fer modificacions obligatòriament”. Segons explica, una altra opció era tancar les llars a mitjans de juliol en comptes de fer-ho el 30 de juny, i així compensar les hores, però des del govern es va creure que tenien menys impacte sobre les famílies aquests deu minuts diaris que no pas 15 dies sencers a l’estiu.

Segons Montserrat, però, tant la llar El Parquet com la Lola Anglada obren a les 7.45 en horari d’acollida per a les famílies que ho necessitin i, per tant, creu que la demanda està coberta, ja que, de fet, fa anys oferien horari d’acollida en més llars i s’han hagut d’ajustar perquè no hi havia tantes famílies que ho necessitessin. L’any passat només era el Parquet qui oferia aquesta possibilitat, i enguany s’hi ha sumat la Lola Anglada.

Montserrat vol afegir, a més, que cap família ha presentat cap queixa a la direcció de les llars d’infants i que, sobretot les famílies noves, accepten “que l’horari d’enguany és aquest”. La regidora lamenta la carta d’opinió del vilafranquí i considera que les coses “val més parlar-les amb la direcció del centre, i no enviar una carta”.

Afegeix que considera que a les famílies que poden portar els infants a les nou del matí “no els ve de deu minuts abans o després”, i vol deixar clar que tots els canvis es fan per criteris tècnics o normatius “i no pas a l’atzar” o perquè tinguin ganes de fer la guitza.

També et pot interessar

Comentaris