Projecte per museïtzar el recinte emmurallat del Castell de Calafell

El Castell de la Santa Creu de Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
26/09/2019 - 10:18h

Potenciarà la informació del recinte i ja s’ha convocat el concurs per licitar-lo, amb un import de 325.000 euros

L’Ajuntament de Calafell ha tret a subhasta els treballs de la nova museïtzació del recinte emmurallat del Castell de la Santa Creu.

Segons que ha informat el consistori, el projecte, valorat en 325.000 euros (IVA inclòs), posarà al dia la informació al visitant en el monument calafellenc més visitat en els darrers anys. El termini d’execució de les obres serà d’un any, a partir del seu inici.

Una de les actuacions previstes és una intervenció a l’interior de l’església del Castell. Es tracta de protegir les pintures murals, que pateixen un cert deteriorament a causa d’una il·luminació inadequada.

Aquestes obres completen altres projectes que ja s’han adjudicat o estan en licitació, al mateix Castell de la Santa Creu o al seu voltant. Entre ells hi ha la museïtzació de les sitges medievals situades als peus de la fortalesa, a la par nord, o la nova il·luminació exterior.

Tots aquests treballs volen posar en valor un monument que ha disparat el número de visites en els darreres anys, superant fins i tot la Ciutadella Ibèrica, segons es remarca des del consistori calafellenc.

Com altres d’aquestes actuacions, aquesta es finançarà en part a càrrec del Pla de Barris del nucli antic de Calafell.

També et pot interessar

Comentaris