Activistes del Tsunami Democràtic ocupen una oficina de Caixabank de Vilafranca

26/09/2019 - 09:34h

Una vintena de persones han demanat aquest dijous al matí a l’empresa que deixi de finançar governs “que neguen el diàleg” i “apliquen la repressió”

Una vintena de persones convocades pel Tsunami Democràtic han ocupat aquest dijous a primera hora del matí l’oficina de CaixaBank del carrer Sant Joan de Vilafranca i han repartit papers als treballadors i a les persones que entraven a l’establiment en els quals demanaven que l’empresa deixi de finançar governs que “neguen el diàleg” i “apliquen la repressió”.

També han omplert i repartit fulls de reclamació en contra de “la campanya de la por” de l’Ibex-35. Els activistes hi han entrat a les 8.30 i s’han assegut a terra, insistint que l’acció era no violenta, i han llegit un manifest.

El Tsunami recorda que CaixaBank va finançar una campanya del govern espanyol de Mariano Rajoy (PP) contra el referèndum d’autodeterminació de l’1-O de 2017: “Les decisions sobre el futur de Catalunya les han de prendre els ciutadanes i ciutadanes del país i no les grans empreses de l’Ibex-35 organitzant campanyes de la por”. El text també diu que CaixaBank fa passar per davant “els seus beneficis milionaris” a l’exercici dels drets socials, com el dret a l’habitatge i a una vida digna.

El comunicat també demana que l’empresa deixi de finançar governs que “neguen el diàleg i apliquen la repressió legitimant la presó i la violència per evitar afrontar un conflicte democràticament”. I afegeix: “Demanem a l’empresa que no participi en campanyes dirigides a generar por a la població i que, per davant dels seus beneficis, posi els drets i la dignitat de les persones”.

També et pot interessar

Comentaris