L’Eco Sant Cugat arriba aquest cap de setmana carregada d’activitats

Avatar
26/09/2019 - 09:00h

La dissetena edició de la fira mediambiental del Penedès torna al mig del poble

Aquest cap de setmana se celebrarà l’Eco Sant Cugat, una fira mediambiental que persegueix conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental i que té uns objectius ben clars: la defensa de l’entorn i l’aposta de la sostenibilitat sota el lema “Consum responsable, salut i medi ambient”.

Malgrat que el dia important de la fira és el diumenge, tant avui com demà hi haurà diversos actes previs, com són la conferència d’Astrid Barqué sobre com viure de manera saludable, una activitat de plogging pels entorns del municipi i la 5a edició de la mostra audiovisual de medi ambient del Penedès.

El diumenge és el dia gros de l’Eco Sant Cugat, amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient com les energies renovables, estalvi d’aigua, mobilitat sostenible, productors artesans agroalimentaris, així com les entitats i comerços del municipi. També es programen xerrades, conferències, tallers per a grans i petits (jocs tradicionals gegants, ecoxocs ecològics i el Pop del Regiclatge, tot gratuït), un mercat alternatiu (d’intercanvi i segona mà), una caminada matinal, una passejada etnobotànica, una bicicletada popular, l’espai gastronòmic, l’espai salut amb moltes activitats i una trobada de plaques de cava. Els horaris es poden consultar a l’agenda cultural.

Actes destacats

L’Eco Sant Cugat torna als carrers del municipi, i és que des de l’any 2011 la fira s’havia celebrat a la zona esportiva, però aquest any l’espai firal torna al mig del poble, concretament als carrers Milà i Fontanals, Dr. Robert i Ponent. També hi haurà jocs infantils a la plaça de Joan Sangenís i els seus voltants.
Una de les activitats destacades que es fa per primera vegada és el plogging pels entorns de Sant Cugat Sesgarrigues, una trobada per recollir escombraries mentre se surt a córrer o a passejar pels camins. Cal destacar que aquesta nova disciplina ecoesportiva ja es practica en més de 100 països.

PUBLICITAT

Pel que fa a la cinquena mostra audiovisual de medi ambient del Penedès, es farà a l’auditori del Centre Cívic amb entrada gratuïta i es projectaran els títols Bikes, una aventura sobre rodes, Restauració de barraques, Latinoamérica es Mujer i Tallant el Cel – Els ocells rapinyaires del Foix.
D’altra banda, la nova edició de l’Espai Salut consta de diferents xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut en el seu sentit més ampli: alimentació, exercici, emocions, creativitat… Es faran a les sales del Centre Cívic.
L’Espai Gastronòmic enguany estarà situat al Pati de l’1 d’octubre de 2017, al Centre Cívic, un lloc ampli, espaiós i amb ombra. Hi haurà arròs ecològic i foodtrucks perquè tothom trobi el seu menú amb productes de la terra i de proximitat.


Tallers per a tota la família: durant tot el diumenge s’han programat diverses activitats, totes gratuïtes, per a un públic infantil i familiar. Inclou l’inflable gegant del Pop del Reciclatge, de grans dimensions (16 metres d’ample, per 7 d’alt), una eina lúdica i pedagògica cedida per l’Agència de Residus de Catalunya per fomentar la prevenció i la recollida selectiva.
Així mateix, la Mancomunitat Penedès-Garraf ha programat una xerrada sobre la recollida selectiva porta a porta (PAP) per explicar en què consisteix i quins avantatges té. I la segona serà a càrrec de Greenpeace i amb la col·laboració de l’ADF Penedès Garraf, i tractarà sobre els incendis forestals, que s’estan convertint en la principal amenaça mediambiental del país.

També et pot interessar

Comentaris