La Nau i la Casa dels Estranys s’alien al voltant del món dels jocs

Judit Benages
25/09/2019 - 09:47h

Pel dia 5 d’octubre s’ha programat tota una tarda d’activitats amb jocs de rol i de taula

La Casa dels Estranys celebra aquest any el seu 25è aniversari i és per aquest motiu que l’entitat, en col·laboració amb el servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, ha previst diverses activitats al voltant del món dels jocs.

La primera activitat seran unes Jornades de rol i jocs de taula, el dissabte, 5 d’octubre,  a l’Espai Jove La Nau. Seran les primeres jornades de rol que albergarà La Nau, promogudes en col·laboració amb aquesta entitat històrica i amb un fort component de participació juvenil en la seva organització.

La Casa dels Estranys és una associació juvenil que va néixer oficialment com a tal el 1994, i en els seus orígens el seu espai d’activitat i reunió va ser l’anterior equipament juvenil, l’Etcètera, al carrer de La Font.

Ja aleshores aquesta entitat fou el punt de trobada i paraigües d’aficionats i aficionades als jocs de rol i de taula, i amb la complicitat del servei de Joventut de llavors es van organitzar diverses jornades de rol, i el mateix equipament juvenil era l’espai de trobada informal de totes les persones joves afeccionades als jocs de simulació.

Les jornades de rol i jocs de taula a La Nau

Les jornades del dia 5 tindran un programa d’activitats divers i obert a tota la ciutadania. A partir de les 4 de la tarda, s’obriran les portes de La Nau, i a partir de les 5 començaran les activitats commemoratives de les Jornades amb la inauguració d’una exposició que repassarà els 25 anys de l’associació. Després de la inauguració de l’exposició, que es preveu instal·lar durant unes setmanes a La Nau i després poder-la traslladar als centres de Secundària per difondre l’existència de l’associació com entitat històrica i viva dels jocs de taula a Vilafranca, entre la població més jove. A 2/4 de 6 hi haurà una xocolatada gratuïta per a totes les persones assistents.

Durant tota la jornada, des de les 4 de la tarda i fins a les 12 de la nit, s’habilitaran diversos espais de La Nau de manera simultània,  i hi haurà partides de rol i jocs de taula durant tota la Jornada, per a totes les edats i tots els nivells. També hi haurà una ludoteca de jocs perquè qui vulgui pugui jugar lliurement.

PUBLICITAT

La prèvia a les VilaJuga 2019

Aquestes jornades de rol també pretenen ser una prèvia de les 4es jornades VilaJuga, servirà per donar el tret de sortida de les VilaJuga, que aquest any es realitzaran durant el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, un any més, al recinte firal de la zona esportiva. Les VilaJuga d’aquest any vénen precedides d’unes jornades, les del 2018, on es van superar les expectatives amb una assistència rècord de 4.000 persones.

Totes aquelles persones joves interessades amb els jocs de rol i de taula, poden contactar directament amb La Casa dels Estranys a través de les seves xarxes socials o al correu hola@vilajuga.org.

Així com estar també alerta de la programació de La Nau, a través del web de Joventut i les xarxes socials de Joventut Vilafranca, o directament a l’espai jove.

També et pot interessar

Comentaris