La CUP i les AMPAs de Vilafranca denuncien que l’ajuntament ha rebaixat els ajuts a l’escolarització

Els nens i nenes només podran sortir a partir de dilluns per acompanyar els seus pares a fer alguna activitat permesa Foto: ACN
Judit Benages
24/09/2019 - 09:54h

Asseguren que moltes famílies en situació de vulnerabilitat no hi podran accedir

La CUP de Vilafranca i la Coordinadora d’AMPAs del municipi han fet públic aquesta setmana el seu malestar pel que consideren un mal començament de curs al municipi ja que asseguren que el govern ha rebaixat en gairebé un 60% els ajuts a l’escolarització.

Segons afirmen, amb aquestes xifres enguany hi haurà moltes més famílies amb vulnerabilitat que no podran accedir als ajuts i apunten que esperaven que el Pacte Contra la Segregació Escolar “canviaria el signe de les polítiques educatives dels últims anys a Vilafranca” cosa que, diuen, no ha estat així.

PUBLICITAT

Des de la CUP consideren “que el govern sociovergent ha implantat noves accions per apuntalar la segregació escolar a Vilafranca” i fins i tot diuen xifres: asseguren que s’ha passat de 165.000 euros d’ajuts a l’escolarització el curs passat a 70.000 enguany.

La CUP calcula que són més de 100 els alumnes que no podran accedir a les ajudes destinades a material escolar o a sortides programades pels centres, la majoria “alumnes vulnerables que es concentren en escoles públiques fortament castigades, en alguns casos per dinàmiques de segregació escolar”.

PUBLICITAT

Segons la CUP, la causa de la segregació és “la manca d’atenció per part de l’Ajuntament a les polítiques redistributives en clau d’equitat i les polítiques cohesionadores de l’alumnat dins i fora de l’horari lectiu. “Amb aquesta decisió de rebaixar els ajuts, el govern ha dissenyat una política segregadora, amb un rigor malèvol i una visió classista i excloent de la societat”, clouen des de la CUP.

També et pot interessar

Comentaris