Llum verda de l’Ajuntament del Vendrell a actuacions per millorar serveis públics

Una imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament del Vendrell.
23/09/2019 - 23:15h

El ple aprova fer un informe sobre la gestió de la neteja viària, actuar contra l’incivisme i regular la mobilitat dels patinets, entre d’altres temes

El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dilluns al vespre, entre d’altres qüestions, la creació d’una taula sobre la pobresa energètica, fer un informe sobre quin és el model més eficient i sostenible per a la gestió del servei de neteja viària i platges, una iniciativa per al reconeixement i la restitució de la memòria dels vendrellencs deportats als camps d’extermini nazis i una campanya per promoure actituds cíviques al municipi.

A més, el ple vendrellenc ha aprovat, com li reclamava el ministeri d’Hisenda de l’Estat, reagrupar el pagament dels diversos crèdits inclosos en el Pla d’Ajust financer –la qual cosa suposa, si vol el consistori, ajornar un parell d’anys l’abonament d’uns 4 milions d’euros per exercici-; a més del pagament de factures endarrerides i que suposen un import global de 76.162,19 euros i establir que la línia del servei de transport públic de viatgers que connecta el Vendrell amb el Francàs i que inicialment va entrar en servei a demanda dels usuaris passi a ser fixe.

Com que a la pràctica és una línia habitual, es reconeix com a tal i s’aprova pagar a l’empresa de transports el servei que fins ara feia fora de conveni. Econòmicament, suposen uns 55.000 euros anuals.

El reagrupament dels crèdits s’ha aprovat amb l’únic vot a favor del govern, l’abstenció de Junts pel Vendrell i el vot en contra de la resta de l’oposició.

Moció contra la pobresa energètica

Pel que fa a les propostes o mocions al ple, d’entrada s’ha aprovat per unanimitat la creació d’una taula sobre pobresa energètica. A petició del grup Som Poble-ERC, aquesta taula actuarà com a espai de diagnosi, anàlisi, debat i recerca d’alternatives i solucions sobre la problemàtica de la pobresa energètica i amb la participació dels grups municipals, agents econòmics i socials i les empreses distribuïdores de serveis energètics bàsics.

En aquest mateix punt s’ha aprovat reforçar l’atenció municipal al consumidor amb insuficients recursos i que, per tant, té dificultat per pagar els serveis bàsics.

Unanimitat en la resta de propostes de SP-ERC

La unanimitat també ha estat força majoritària en l’aprovació de la resta de les propostes de Som Poble-ERC. Així, per exemple, el ple vendrellenc s’ha mostrat d’acord en què s’elabori un informe abans de decidir externalitzar o no la gestió del servei de neteja viària i platges, pendent d’adjudicar des de fa aproximadament un parell d’anys; i també hi ha hagut consens total en la iniciativa de Som Poble-ERC ja explicada la setmana passada per al reconeixement i la restitució de la memòria dels vendrellencs víctimes del nazisme.

Tres propostes més

I el ple del Vendrell, també per unanimitat, ha aprovat tres propostes més. A petició de Primàries Catalunya, es convocarà un concurs artístic per donar una nova imatge als murs de la riera de la Bisbal i s’endegarà una campanya per promoure les actituds cíviques al municipi; i es redactarà una proposta, a petició de Podem El Vendrell, per establir les condicions de seguretat per a usuaris i vianants pel que fa als nous vehicles de mobilitat personal com poden ser els patinets elèctrics.

La moció final de Pel Vendrell-Primàries Catalunya per exigir l’alliberament de tots els presos polítics catalans ha estat rebutjada, segons expliquem en un altre article informatiu únicament sobre aquest tema.

Val a dir, finalment, que en aquest ple ordinari del mes de setembre han pres posessió del càrrec de noves regidores Bárbara Peris, en substitució del regidor de l’Associació Veïnal de Platges i Urbanitzacions (AVP) que va dimitir als pocs dies de començar el mandat, Seve M.Galván; i Mar Galeano, la substituta de la també regidora dimitida Eva Serramià, en aquest cas de Junts pel Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris