Movem Sant Martí demana que es faci públic el pla de govern del tripartit

Albert Tort i Pere Cano, els dos regidors socialistes de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca,, ara a l’oposició
23/09/2019 - 16:02h

Esperen que un cop es faci aquest pas el govern treballi més enllà de les fotos de reunions, les declaracions d’intencions i una pancarta al balcó

El grup socialista – Movem Sant Martí, ha presentat una proposta de resolució al Ple Municipal que s’ha de celebrar aquest dijous al vespre perquè es faci públic un Pla d’Actuació Municipal per aquesta legislatura.

Els regidors de Movem Sant Martí, Pere Cano i Albert Tort, expliquen que “més de tres mesos després de la constitució de l’Ajuntament, no hi ha ni tant sols un Pla de Mandat amb l’estratègia i les accions planificades per respondre als reptes del municipi, publicat de manera transparent”. En aquest sentit, demanen que es publiqui de manera immediata el pla de govern “que suposadament haurien d’haver pactat” i un portal web amb el pla per a la legislatura 2019-2023, incloent el pla estratègic i el pla d’accions planificades, accessible per als veïns i veïnes del municipi i amb eines per fer un seguiment transparent de l’actuació del govern municipal. Sinó, els regidors de Movem es pregunten “Què van pactar doncs? Només com es repartien les regidories? Només a qui excloïen d’un govern que suposadament deien que havia de ser de tothom i per a tothom deixant a banda la concreció de què faria el govern tripartit?”.

Per als regidors de Movem Sant Martí, no serveix que l’alcalde digui que saben la metodologia de com fer les coses encara que no sàpiguen què, ja que “un govern ha de tenir un pla d’actuació per treballar amb direcció, i no improvisar”. Cano i Tort esperen que  “després de demanar-ho, aparegui el pla i es treballi més enllà de les fotos de reunions, les declaracions d’intencions i una pancarta al balcó”.

Per altra banda, el grup municipal socialista ha presentat una moció per al ple de dijous en la que demanem que es preparin unes ordenances que incloguin les bonificacions previstes a la legislació del 50% de la quota íntegra de l’IBI per als bens en els que s’hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament tècnic o elèctric d’energia renovable provinent del sol, del 50% de la quota de l’IAE corresponent als subjectes passius que tributin per quota municipal i que utilitzin o produeixin energia a partir d’instal·lacions per a l’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració, i  del 95% de l’ICIO a favor de les construccions, instal·lacions o obres en les que s’incorporen sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

Comentaris