“El Vendrell serà un equip competitiu amb l’ambició de tornar a l’OK Lliga aquest mateix any”

21/09/2019 - 16:00h

Entrevistem l’entrenador del CE Vendrell, Josep Lluís Delriu

El març de l’any passat, Josep-Lluís Delriu signava com a entrenador del CE Vendrell amb el repte de salvar l’equip de l’OK Lliga. L’objectiu no el va aconseguir per ben poc, i ara es proposa tornar-lo a la màxima categoria. Aquest vilafranquí havia estat un any i mig sense asseure’s en cap banqueta després d’haver entrenat una temporada el Vilafranca i sis el Vilanova.

Després de nou temporades al màxim nivell, com ha caigut en el si de l’entitat el fet de tornar ara a l’OK Lliga Plata?
És un fet trist que no era el que desitjava un club que s’havia assentat a la màxima categoria de l’hoquei patins, però estem tots amb molta il·lusió per poder tornar l’equip a l’OK Lliga. S’ha fet un esforç important, i ho intentarem.

L’objectiu que s’ha marcat és retornar a la màxima categoria de l’hoquei patins estatal aquest any?
Sí. Hem intentat confeccionar un equip per estar competint i poder aconseguir aquest objectiu, que després ja es veurà, però la idea és estar competint a la part alta de la classificació i intentar estar en aquest grup que estigui lluitant per les places d’ascens.

Està satisfet amb la plantilla que tindrà?
Sí. És un equip que serà molt competitiu, amb una bona barreja de jugadors amb molts anys d’experiència a l’OK Lliga i amb gent jove que puja molt fort i que està treballant de valent. Penso que si encaixem bé l’experiència amb la joventut, i tot funciona tal com esperem, tindrem una plantilla capaç per ser dels millors.

Quin serà l’estil de joc que identificarà el seu equip?
Amb un joc ofensiu i atractiu per a l’aficionat. Intentarem ser protagonistes en totes les fases del joc, tant en defensa com en atac. Tenim set setmanes de pretemporada per aconseguir-ho. Si més no, per mostrar-ne algunes pinzellades a principi de temporada. A mi el que m’agrada és que els meus equips juguin a l’atac, i intentarem fer que l’equip sigui reconeixible en aquest sentit.

Amb la nova composició de l’OK Lliga Plata, l’ascens serà molt complicat. Quina opinió li mereix la divisió que s’ha fet amb els dos grups, el Nord i el Sud?
A mi, que s’obri la categoria més a l’àmbit nacional, d’entrada em va semblar bé, però a nivell particular ens ha tocat un grup molt complicat, amb els quatre equips que vam baixar l’any passat de l’OK Lliga emparellats al mateix grup. I penso que això et dificulta més les coses. Malgrat aquests contratemps l’equip està preparat per afrontar el repte d’aquest grup.

Amb el sistema de competició que s’ha creat, l’ascens s’ha convertit en una dificultat màxima, i això no permet fallar gens.
És clar que no pots fallar gens. A mi el tema del play-off a l’OK Lliga em sembla fantàstic, i penso que ja fa temps que s’hauria d’haver fet. Pel que fa al sistema d’ascens amb play-off amb els equips de dalt, també assegura que l’OK Lliga de l’any que ve sigui al més competitiva possible. Si els equips que han de baixar de l’OK Lliga no són inferiors als que pugen, no cal que baixin. A mi el play-off d’ascens em sembla bé. El que podríem discutir és si el tercer i el quart haurien de tenir també opcions d’ascens o no, o que pugessin directament els dos primers. Però la idea en general no em desagrada.

Al sorteig no van tenir sort de quedar enquadrats al grup Sud, on a banda dels quatre que van baixar de l’OK lliga també hi ha equips que s’han reforçat molt, com el Shum o el Sant Just.
Serà un grup molt complicat amb els quatre que vam baixar l’any passat: Alcoi, Alcobendas, Sant Cugat i nosaltres. Tots tenim equips amb un gran potencial i, a més, el Shum ha fet un equip fort. I segur que en sortiran d’altres que faran un grup de la mort. És el que ens ha tocat i el competirem.

Com veu el fet que la competició no comenci fins al 19 d’octubre i s’acabi el 2 de maig?
Tot plegat, una mica estrany. T’obliga a fer una pretemporada molt llarga, perquè si no, des que acabes la lliga fins que comences passen quatre mesos, i això no és bo per als jugadors, perquè perden la forma física i t’obliga a fer pretemporades molt més llargues. I al ser la temporada curta t’obliga a no fallar i a estar sempre al cent per cent. Ho trobo millorable, i cal buscar el sistema i la manera per poder avançar en aquest aspecte.

Quins són els compromisos de l’equip abans de començar la Lliga?
Tenim la Copa Esports Penedès, que ja ens assegura quatre partits, el primer dels quals serà contra l’Alpicat a casa aquest dissabte a les 19.30h. Després, farem algun amistós més a partir de la setmana que ve. En total seran sis partits per arribar a punt i provar coses que hem d’assajar.

També et pot interessar

Comentaris