L’Ok Lliga arrenca aquest cap de setmana amb la novetat del play-off

20/09/2019 - 20:00h

Aquesta setmana a l’edició en paper publiquem les plantilles dels 14 equips

Aquest cap de setmana arrenca l’OK Lliga amb la gran novetat del play-off tant pel títol com pel descens i la formació d’un grup de només catorze equips. Des de la temporada 2008/2009 ( és a dir, ja en fa onze) no es disputava aquest sistema de competició. En línies generals, els sis primers classificats de la fase regular –tots contra tots a doble volta– jugaran pel títol juntament amb els dos guanyadors d’un play-off que jugaran els classificats en 7è, 8è, 9è i 10è lloc. Els perdedors d’aquest darrer play-off es disputaran la novena plaça, que donarà accés a la World Skate Europea, antiga Copa de la CERS. De la seva banda, els classificats en els llocs 11è, 12è, 13è i 14è disputaran un play-off pel descens. Els dos perdedors, al millor de cinc partits, baixaran de categoria, i els dos guanyadors disputaran un play-off amb pista a favor contra els dos segons classificats de l’OK Lliga Plata.

Finalment, el play-off pel títol el disputaran els vuit primers classificats. Els quarts de final seran al millor de tres partits i les semifinals i la final ho seran al millor de cinc partits, sempre tenint en compte que en cas d’empat a victòries, el partit pel desempat es farà a la pista del millor classificat.
La dada més rellevant que s’extreu de les últimes temporades amb play-off és molt significativa, i és que aquest sistema es va disputar durant nou temporades, de la 2000/2001 a la 2008/2009, i en totes el guanyador de la Lliga va ser el Barça.

Noia i Calafell

Els dos equips penedesencs ho tenen tot a punt per encetar la temporada 2019/2020. El Noia Freixenet, de Pere Varias, buscarà repetir, com a mínim, els mateixos registres de la temporada passada amb la quarta posició, accedir a la Copa del Rei i arribar als quarts de final de la Lliga europea, sense renunciar a objectius més ambiciosos. El Noia pot notar molt la baixa de Mendes, que ha anat al Girona, però amb la incorporació de Jordi Ferrer i Pol Manrubia espera mantenir el nivell dels últims anys.
De la seva banda, el Calafell, amb el sadurninenc Ferran López com a gran novetat, a la banqueta sortirà a competir tots els partits. Així és com López ha volgut definir un equip que s’ha de plantejar evitar el play-off de descens.

Noia i Calafell arrenquen dissabte lluny de casa. Els sadurninencs ho faran a Lloret, una pista no gaire favorable segons les estadístiques, i el Calafell ho farà a Igualada, l’exequip de Ferran López. De la resta de la jornada destaca el Deportivo Liceo-Barça, els dos primers classificats i màxims favorits per guanyar la Lliga juntament amb el Reus Deportiu, que aquest passat cap de setmana es va endur la Supercopa d’Espanya després de superar el Barça. Els altres partits seran el Taradell-Caldes, Vic-Palafrugell, Voltregà-Lleida i Girona-Reus Deportiu.

Partint que el Barça tornarà a ser el màxim favorit al títol de lliga, amb permís de Deportivo Liceo i Reus Deportiu, que són els que li podrien prendre el trofeu, de la resta destaca el Caldes, un equip capaç de tutejar el Barça a la final de la Lliga europea que manté el bloc de fa uns anys i que ha incorporat Gerard Camps a la porteria i Cristian Rodríguez. El Girona, malgrat que ha canviat pràcticament tot l’equip, també ha deixat bones sensacions aquesta pretemporada. L’Igualada ha canviat l’entrenador però manté el bloc de jugadors de la temporada passada, el Lleida serà tota una incògnita donat que també ha canviat moltes peces a l’equip. Els de la Terra Ferma han incorporat l’argentí Mauro Giuliani, que tan bon record va deixar fa dues temporades a Vilafranca. Lloret, Palafrugell i Taradell, aquests dos últims els nouvinguts a la categoria, apunten a la part baixa lluitant per la salvació, malgrat que sempre hi ha sorpreses inesperades.

Finalment, els dos equips d’Osona, Vic i Voltregà, apunten al mig de la taula, els primers amb molts canvis a la plantilla i els segons amb un canvi important: incorporen a la banqueta Manolo Barceló, un entrenador molt experimentat.

El Noia presenta les noves samarretes

Les Caves Freixenet de Sant Sadurní van acollir, dijous passat, l’acte de presentació de les noves samarretes del Noia Freixenet per a aquesta temporada 2019-2020. A més de la plantilla del primer equip, a l’acte també hi van participar el president del club, Ferran Andreu, el CEO i vicepresident de Freixenet, Pere Ferrer, i l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas.

La samarreta principal incorporarà un degradat amb els colors que, històricament, han definit el Noia Freixenet: vermell i negre. A més, la samarreta incorpora la senyera al dors de la samarreta i el lema #somNOIA en un dels laterals. Pel que fa a la segona equipació, no només canviarà de colors, sinó també de disseny. El club ha decidit retre homenatge a les més de quatre dècades de patrocini de Freixenet, i el disseny emularà el cava quan se serveix en una copa. Cal destacar que el groc de la samarreta recorda el color de les ampolles de Carta Nevada, un dels primers lligams entre Freixenet i el Club Esportiu Noia.

Finalment, les dues samarretes de porters comptaran amb uns colors sobris, el negre i el gris, seguint la tònica de les darreres temporades.
L’acte d’aquest dijous també va servir per fer la presentació oficial del primer equip del Noia Freixenet que, un any més, tornarà a disputar l’OK Lliga i permetrà, als seus socis i seguidors, viure grans jornades de competició europea a l’Olímpic. A més, Pere Ferrer, en nom de Freixenet, va rebre el carnet de soci número u com a mostra d’agraïment a l’aposta per l’hoquei patins que l’empresa sadurninenca ha fet històricament.
La relació entre el Noia i Freixenet va néixer l’any 1973, ja fa més de quatre dècades. Aquest històric patrocini és, per tant, el més longeu de la història de l’hoquei patins i, alhora, es converteix en una de les apostes més fidels de l’esport estatal.

També et pot interessar

Comentaris