Teatre amb denominació d’origen Penedès a Vilafranca

‘Entrellençols’, l’obra guanyadora del premi Rosa Florido, està basada en diferents històries que parlen del desig, el misteri, la quotidianitat i el sexe
20/09/2019 - 09:36h

El Teatre Casal i la GATAP organitzen la segona edició de l’Escena Penedès

Aquest cap de setmana arriba a Vilafranca la segona edició del Festival Escena Penedès, el certamen de teatre d’Origen Penedès. Després de la bona experiència de la primera edició, el 2018, el Casal, la GATAP i diferents cellers de la comarca ja tenen tots els detalls de com serà. La mostra es va marcar uns objectius molts clars, com el de fer públic el treball dels grups amateurs de teatre a la capital penedesenca en un format atractiu, fomentar un cap de setmana de convivència, formació i treball en xarxa dels grups de teatre, promoure el maridatge de la cultura del vi i les arts escèniques al cor del Penedès i recuperar el Premi Rosa Florido, integrant-lo a l’edició 2019.

Així, des d’ahir i fins diumenge, diversos grups amateurs de teatre mostraran el seu treball en un format que l’any passat va ser qualificat pel públic com a atractiu i original. Cinc obres de teatre maridades amb vins i/o caves del Penedès.
En aquesta segona edició es mostraran cinc espectacles de quatre companyies de la comarca i una de Reus, repartits en quatre dies i dos espais: el Teatre del Casal i la Sala 1 de l’entitat a la planta baixa del carrer del Migdia, 18.

Quatre obres en tres dies

Les quatre companyies del Penedès són La Torre de Les Gunyoles, A pèl de Puigdàlber, El Molí dels Monjos i L’Escorça de Sant Joan de Mediona. La cinquena companyia que actuarà al festival és Entrellaçats de Reus, guanyadors de la 6a edició del Premi de creació teatral Rosa Florido.
Avui, a les 21 h, al Teatre Casal s’hi podrà veure l’actuació de la companyia de Puigdàlber A pèl amb l’obra de Marta Casas Tetràpodes, una comèdia protagonitzada per un mossèn corrupte, una regidora molt seductora i una parella d’homes molt enamorats que es volen casar. Personatges que lluiten per les seves passions i els seus desitjos enmig d’una selva on les relacions humanes estan plenes de paranys.

Demà, a les 19.30 h i a la Sala 1 del Casal (c/Migdia, 18), serà El Molí dels Monjos qui presentarà l’obra 21.30 PM, del director del grup Carles Casas. Una història nocturna, que ocorre en una sala de juntes d’una oficina on descobrirem la millor i la pitjor part de cinc personatges, els quals podem reconèixer en el nostre propi dia a dia. El mateix dissabte, però a les 23.30 h i al Teatre Casal veurem a la Companyia Entrellaçats de Reus, amb l’obra Sense llençols, amb l’autoria d’Òscar Solé. Són els guanyadors del 6è Premi Rosa Florido. L’obra parla de sexe. Així, tal com raja! Són històries curtes i entrellaçades creades per provocar i pujar la temperatura dels espectadors. Sense ensenyar res…considerant la imaginació l’arma més poderosa, amb tocs còmics o dramàtics el públic quedarà seduït per aquests relats plens de passió.
I per últim, diumenge a les 12 del migdia, el grup L’Escorça de Sant Joan de Mediona, al Teatre Casal presentarà El cicle de la vida. Una comèdia amb textos de l’Òscar Ros i gags d’El Tricicle. En acabar cada actuació, hi haurà un maridatge de vins i caves del Penedès on intervindran el director de l’obra i/o un representant del celler protagonista del maridatge.
Els vins i caves escollits pels tastos seran: el Cava Pinord Marrugat Natura + Ecològic, el vi negre Torreblanca Grimau, el vi blanc Masia Freyé parellada muscat de Domènech Vidal, el Cava Torreblanca Brut Nature i finalment el vi Terraprima Blanc de Can Ràfols dels Caus.

També et pot interessar

Comentaris