Roben dues gerres d’orfebreria de l’Hermandad del Vendrell

Les gerres que han desaparegut de la seu social de l’Hermandad del Vendrell. (Foto: Hermandad).
18/09/2019 - 19:17h

Les dues peces, amb molt més valor sentimental que econòmic, van ser sostretes del local social de l’entitat

L’Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo del Vendrell ha denunciat a la Policia Local el robatori de dues gerres del pas de palio de la ‘Virgen del Consuelo’ que surt per la Setmana Santa.

Segons que ha explicat al 3d8 Ildefonso Muñoz, ‘hermano mayor’ de l’Hermandad vendrellenca, el robatori va ser detectat dilluns, dia en què l’entitat iniciava el curs de confrares.

Les dues gerres, d’orfebreria i que fan uns 30 centímetres d’alçada, tot i no tenir un gran valor econòmic i ser molt difícil la seva venda en el mercat del col·leccionisme, sí que tenen un gran valor “artístic i sentimental” per l’entitat vendrellenca.

“Les havien finançat els confrares i lamentem el robatori”, diu en aquest sentit Ildefonso Muñoz, que també ha explicat que el pas de la ‘Virgen del Consuelo’ compta amb una dotzena de gerres, entre sis de mides similars a les desaparegudes, dues més d’uns 35 centímetres i 4 de més grans, d’aproximadament mig metre.

Reixes forçades

L’Hermandad del Vendrell va trobar-se dilluns que unes reixes d’una petita finestra del seu local al barri de Mas d’en Gual havien estat forçades. Inicialment, des de l’entitat van pensar en algun desperfecte d’alguna canalla que s’enfilés a la zona per anar a buscar una pilota, però ràpidament es van adonar que hi havia una gerra al terra i que en faltaven dues.

Com que la finestra és massa petita perquè hi passi el cos d’una persona, l’entitat creu que els lladres van posar un braç entre la reixa forçada i que les dues gerres robades són les que van poder endur-se passant un braç pel mateix esboranc.

Arran d’aquest robatori, l’Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo ha decidit reforçar la seva seu social amb unes reixes de formigó, a més d’instal·lar càmeres de seguretat i també connectarà directament una alarma amb la policia.

També et pot interessar

Comentaris