Inici de curs amb novetats al Casal Popular de Vilafranca

Un moment de les reformes dutes a terme a l’estiu al Casal Popular
Judit Benages
18/09/2019 - 12:14h

L’entitat donarà a conèixer el 23 de novembre el nom que tindrà a partir d’aleshores

Malgrat comencin ara moltes de les activitats continuades, i aquesta setmana hagi reobert l’espai gastronòmic del Mussol, el Casal Popular ha estat actiu durant tot l’estiu, acollint reunions i trobades de diversos col·lecius i amb feines intenses de manteniment que han dut a terme els socis i sòcies de l’entitat.

El Casal Popular es troba en un moment de transformació i evolució. A simple vista, aquests canvis es poden veure a l’espai físic, ja que durant els mesos d’estiu diversos grups de sòcies i socis han treballat per tal de millorar el local i això es veu sobretot en mobles i parets, a part de petits treballs de bricolatge i electricitat necessaris degut el desgast que comporta tota l’activitat constant.

El col·lectiu destaca que les millores busquen fer del local un espai més acollidor i amb més personalitat pròpia. Amb l’espai ja obert, l’entitat seguirà treballant ara en diverses millores tècniques del local.

PUBLICITAT

Aquests canvis a l’espai físic però no venen sols, ja que abans de l’estiu l’entitat va dur a terme un procés per posar un nom al Casal Popular; un procés que va culminar en una assemblea creativa. Així doncs, el Casal Popular de Vilafranca ja té un nom que es donarà a conèixer, però, el dia de celebració del 5è aniversari, el 23 de novembre.

Des d’ara, i fins el dia de l’aniversari, tothom qui que s’acosti al Casal trobarà una exposició amb diversos cartells que recullen conceptes vinculats amb el nom que es va escollir en l’assemblea creativa i que, per tant, defineixen i expliquen el per què el nom. Així, més enllà de posar un nom, l’entitat busca posar en valor l’elecció, allò que significa i per què l’assembla ha considerat que transmet valors, lluites i el carácter i el dia a dia del Casal. Els conceptes són feminisme, alternativa, ecologisme i natura, territorio, confrontació al poder, creativitat, llar, acollida, diversitat, cultura, activisme, intergeneracional i sobirania. “Convidem a tothom que vulgui a acostar-se a l’espai i anar descobrint el que portarà aquest nom”.

PUBLICITAT

Per altra banda, com tot inici de curs, arriben les activitats continuades. De les que ja s’oferien l’any passat continuem oferint Art a l’abast (història de l’art), trapezi, dansa contemporània i dos grups de ioga. Com a novetats incorporem un curs d’història crítica del món modern i contemporani, un grup d’iniciació de salsa, un taller d’autodefensa antifeixista que inclou entrenament físic i sessions teòriques, i monogràfics de danses populars dels Països Catalans.

Són activitats obertes a tothom i es pot consultar tota la informació a través de les xarxes socials del Casal.

A part de les activitats continuades, el Casal col·labora també amb altres col·lectius i entitats que troben al Casal Popular un espai de reunió i on organitzar les seves activitats. Així que més enllà de les pròpies activitats i seccions, el Casal acull i aplega una gran diversitat de col·lectius, actes i propostes.

El projecte ‘El Mussol del Casal Popular’ segueix gestionant l’espai gastronòmic de l’entitat. El Mussol, que va començar a gestionar la cuina al febrer, continua amb la seva aposta d’oferir àpats de qualitat i complementar-ho amb una oferta cultural intensa de música en directe i d’espai de trobada, reunió i oci.

També et pot interessar

Comentaris