Mor als 91 anys mossèn Jarque, que va ser rector de Pontons

12/09/2019 - 16:27h

La seva figura va ser clau en l’inici de la casa de colònies de Penyafort

Dimecres va morir, a l’edat de 91 anys, mossèn Joan Evangelista Jarque, qui va ser vicari en diverses parròquies i rector de Pontons, també consiliari general del Moviment d’Intel·lectuals Catòlics Pax Romana, secretari general de la Unió Catòlica Internacional de Periodistes (UCIP) i consultor de la Pontifícia Comissió per als Mitjans de Comunicació Social.
Retornat a la diòcesi de Barcelona l’any 1975, va ser delegat general per l’Apostolat Seglar i, fruit de la seva sensibilitat per la comunicació, amb Mn. Francesc Malgosa, va fundar el setmanari Catalunya Cristiana.

També va ser president de la Comissió Diocesana per l’Any Marià i coordinador de la visita de Joan Pau II, l’any 1982, a Barcelona i Montserrat.
En la seva etapa com a rector de Pontons va ser clau la seva intervenció i gestió amb la propietària del terreny del Molí de Baix, on es va construir finalment la casa de colònies de Penyafort, de la qual l’any 1957 es va col·locar la primera pedra. En aquella època també va ser un col·laborador de les obres de reforma del santuari de Foix.

La missa exequial va tenir lloc aquest dijous a la catedral de Barcelona, presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris