Vilafranca comença el curs amb una línia menys de P-3 però una més de 3r de primària

Judit Benages
10/09/2019 - 16:27h

S’ha eliminat una línia dels més petits a l’escola Pau Boada i se n’ha posat una altra a primària a l’escola Dolors Piera

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Xell Montserrat, s’ha reunit aquest dimarts al matí amb els directors dels centres educatius de primària i secundària de la ciutat.

Montserrat ha explicat durant la trobada amb els mitjans que l’inici del curs escolar 2019-2020 a Vilafranca es presenta sense incidències, però ha confirmat la supressió d’una línia de P3 a l’escola Pau Boada i la implantació d’un nou grup de 3r de primària, que s’ubicarà a l’escola Dolors Piera.

La regidora d’Educació comentava que les xifres del padró “ens indiquen que en els propers anys s’hauran de fer ajustaments, perquè cada cop hi ha menys naixements. El gruix d’alumnat es troba ara ens els primers cursos d’ESO, nivell que també acull estudiants d’altres municipis de la comarca”.

La regidora Xell Montserrat destacava que aproximadament el 97% de les sol·licituds s’han admès a les escoles i instituts demandats per les famílies, i s’inicia el segon curs del cicle formatiu de grau superior de Guia, informació i assistències turístiques, especialitzat en enoturisme i en modalitat DUAL.

Montserrat ha valorat la importància d’aquestes reunions, que al juliol es van fer amb els centres de titularitat municipal i aquest dissabte tindrà lloc amb les llars municipals d’infants, perquè permeten “exposar les prioritats educatives de l’equip de govern per millorar l’èxit educatiu i reduir l’abandonament escolar”.

PUBLICITAT

La regidora d’Educació creu necessaris espais de trobada per“compartir estratègies amb la Generalitat, que és l’administració competent en Educació, i també amb els centres educatius”, amb la clara voluntat des de l’Ajuntament de Vilafranca de “compartir estratègies i escoltar les seves inquietuds”.

Xell Montserrat ha mostrat la voluntat municipal de treballar en línies de suport i ajuts als centres educatius, i en l’acompanyament en el compromís de foment de l’èxit escolar. Ha destacat la feina que s’està fent amb l’adhesió de l’Ajuntament de Vilafranca al pacte contra la segregació escolar: “la situació ha anat millorant a Vilafranca en els darrers anys, tot i que sabem que hi ha feina a fer encara. Continuarem treballant per incidir-hi amb totes les eines que tenim, com la comissió de garanties d’admissió, la zona única escolar, els ajuts a l’escolarització i les millores als centres o les places reservades per a alumnes amb necessitats educatives”.

També et pot interessar

Comentaris