A descarregar-lo!

D’esquerra a dreta, Ignasi Pérez i Joan Badell
Judit Benages
10/09/2019 - 11:59h

Els Castellers de Vilafranca es marquen com a principal objectiu de la diada de diumenge completar el 3d10fm a Tarragona

Dissabte 3 d’agost: 3d10fm carregat a Vilanova. Diumenge 25 d’agost: 3d10fm carregat a l’Arboç i, finalment, divendres 30 d’agost: 3d10fm carregat per Sant Fèlix.

Els Castellers de Vilafranca tenen clar que no es poden permetre una altra caiguda del colòs de 10 pisos i volen completar-lo aquest diumenge a Tarragona durant les festes de Santa Tecla, una diada que començarà a les 12 del migdia i en la qual actuaran al costat dels Xiquets de Tarragona, la Jove de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Tal com ha explicat aquesta setmana el president dels verds, Joan Badell, “tècnicament el castell hi és però ara el casteller i aficionat decidirà si volen que el fem o no ja que dependrà de si tenim o no un bon peu”.

PUBLICITAT

Badell ha reconegut que la diada de Santa Tecla “ha anat perdent una mica de força i cada cop som menys gent perquè és molt propera a Sant Fèlix i, a més, tenim molta gent que treballa a la verema i no pot venir” però, tot i així, demana un esforç per ser molts a Tarragona i descarregar, d’una vegada per totes, el 3d10fm aquesta temporada.

El 3d10fm podria anar acompanyat del 3d9fa i de la td9fm, a banda del pd8fm o pd7f, depenent dels castells aconseguits abans.

Així ho ha confirmat el sotscap de colla, Ignasi Pérez, que ha afirmat que el 3d10fm de Sant Fèlix “estava bé per descarregar però vam tenir problemes amb la canalla, que vam haver de canviar a última hora, i això ens va fer perdre uns segons crucials”. Segons Pérez l’error va ser “no detectar els dubtes de la canalla abans de muntar el castell, però això també vol dir que tenim recanvis”.

PUBLICITAT

Pérez assegura que per Santa Tecla “no anirem a cegues” i, per tant, si no són prou gent com per tirar el 3d10fm amb garanties, no el provaran, cosa que ja va passar l’any passat. Pel que fa al 4d9sf, el sotscap de colla assegura que els agradaria provar-lo abans de Tots Sants, però que tot just acaben de tornar de vacances i encara no poden afirmar res.

Per preparar bé els castells de diumenge, els verds han programat per aquest divendres un assaig especial amb sopar després per a tothom.

Els autobusos per anar a Tarragona sortiran a les 10 del matí i, després de l’actuació, hi haurà un dinar al Camp de Mart. Pel que fa a l’ordre que tindran les colles durant la diada, cal destacar que a Tarragona es farà el sorteig allà mateix una estona abans de començar la diada i, per tant, no se sabrà qui surt primer fins aquell moment.

Per altra banda dir que per aquest dimecres 11 de setembre han organitzat un assaig general d’11 a 13h a Cal Figarot, amb un vermut popular després. Seguidament hi haurà dinar per als socis que vagin a la manifestació de Barcelona i a les 15h sortiran els autocars cap a Barcelona, que són gratuïts per als socis i tenen un preu de 5 euros per als no socis. Els Castellers de Vilafranca actuaran al tram 16, a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Calàbria.

També et pot interessar

Comentaris