Calafell elaborarà un pla nocturn per combatre el sexisme i el masclisme

09/09/2019 - 17:39h

Juntament amb l’associació Calafell Nit, plantejaran mesures per un oci saludable i respectuós

L’Ajuntament de Calafell elaborarà un pla de lleure nocturn, que plantejarà mesures per a un oci saludable i respectuós. Un dels seus principals objectius serà eradicar el sexisme i el masclisme en aquestes activitats.

L’Ajuntament treballarà amb l’associació empresarial Calafell Nit, que aplega bona part dels establiments nocturns del municipi.

Disposarà d’una partida d’uns 28.000 euros per a la redacció del pla, que s’inclourà en el pressupost de 2020. L’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat que “ja en el passat mandat havia sorgit aquesta proposta, arran de la reaparició de problemes al carrer Monturiol, però va quedar estancada per les dificultats per a aprovar pressupostos quan governàvem en minoria”.

Ferré ha afegit que “l’elaboració d’aquest pla no sorgeix ara perquè un establiment hagi fet una campanya publicitària inadmissible, entre altres raons perquè els problemes del lleure nocturn a Calafell són a més nivells”. “Però”, reconeix, “accions masclistes com aquesta posen el dit a la nafra i obliguen a posar-hi mà sense més espera”.

L’alcalde afegeix que “volem tenir un full de ruta ben definit, amb accions realistes i que puguin oferir un resultat. Perquè al carrer Monturiol de feina se n’ha fet molta, urbanística, policial, educativa…, però hi ha unes problemàtiques que no acaben mai del tot, i no és únicament el soroll”.

També et pot interessar

Comentaris