Més música, més fil·loxera

FOTO: Ajuntament
07/09/2019 - 12:00h

La Festa de la Fil·loxera estrena enguany un nou ball que es podrà veure el 8 de setembre, i manté les pantalles gegants per seguir la celebració

Fa dos anys, la Festa de la Fil·loxera va assolir un dels reconeixements més importants als quals pot aspirar una celebració a Catalunya: ser declarada Festa Popular d’Interès Cultural. Però tot i haver pujat a l’Olimp de les tradicions del país, la festa que recorda el triomf dels sadurninencs sobre la plaga de la fil·loxera continua sense renunciar a adaptar-se als nous temps i a introduir canvis que la facin més interessant de cara als espectadors.

Aquest 2019, per donar més èmfasi a la lluita que van haver de suportar els viticultors per eliminar l’insecte menjaceps, l’Associació de la Festa de la Fil·loxera aposta per presentar un nou ball dins de l’espectacle. La nova dansa, que es podrà veure en la segona aparició dels pagesos i just abans que els Set Savis surtin a la plaça, anirà acompanyada d’una adaptació musical de Paton Felices, i servirà per representar la desesperació dels pagesos després que la fil·loxera hagi infectat el seus cultius, i just abans que els Set Savis es reuneixin per trobar una solució a la plaga.

Tal com ha explicat Montse Vallverdú, presidenta de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera, la nova música i el nou ball tenen un ritme més lent que l’habitual per representar el dolor que va patir el poble veient perillar el seu modus vivendi.

Si té èxit, aquesta modificació que ara s’ha introduït en la representació passarà a formar part de la llarga llista de canvis que han fet de l’espectacle sadurninenc una referència folklòrica a la comarca. Un dels que ja forma part de celebració són les dues pantalles gegants que es van habilitar l’any passat per primera vegada, i que faciliten el seguiment de l’obra des de diversos punts de la plaça de l’Església.

Com l’any passat, un dels monitors tindrà com a destinatari el públic en general, i l’altre persones amb mobilitat reduïda. La primera s’ubicarà al costat de les escales que donen accés a la plaça del temple des del carrer Església, i la segona s’instaŀlarà a la plaça dels Pins. Les persones que vulguin accedir al recinte on s’ubicarà la pantalla per a persones amb mobilitat reduïda ho hauran de fer enviant un correu electrònic a l’adreça festa@festadelafiloxera.cat.

També et pot interessar

Comentaris