El Penedès es prepara per viure dimecres una nova Diada Nacional

Carles Campuzano
05/09/2019 - 17:52h

El polític Carles Campuzano pronunciarà dimarts la conferència institucional de l’Onze de Setembre a Vilafranca

Molts són els municipis de l’Alt i el Baix Penedès que s’estan preparant ja per viure una nova Diada Nacional, amb actes diversos que se celebraran sobretot entre dimarts i dimecres.

Pel que fa a Vilafranca, la conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya amb què s’inicia la celebració a la capital de l’Alt Penedès anirà a càrrec aquest any del polític Carles Campuzano i Canadès, que portarà per títol ‘El país de demà’. Serà dimarts al saló de sessions de l’Ajuntament a partir de les 20h.

Acabada la conferència institucional s’anirà fins al monument en honor al president Lluís Companys, a la plaça dels Països Catalans, a la Girada, per fer una ofrena floral prevista per a les 21.30 hores. L’Ajuntament de Vilafranca convida totes les institucions, entitats, associacions i partits polítics locals i comarcals a fer la seva pròpia ofrena. L’endemà, dia 11 de setembre, a les 19 hores a la plaça de la Vila, hi haurà ballada de sardanes a càrrec de la cobla Catània.

Al Vendrell la Diada Nacional se celebrarà el mateix dia 11 de setembre a partir de les 10.30h al cementiri municipal amb l’ofrena floral a la tomba de Pau Casals. També hi haurà una glossa institucional a càrrec d’Albert Solé Galí i un concert de la Coral Polifònica del Vendrell. Finalment, a les 19h, a la rambla, ballada de sardanes a càrrec de la Principal de la Bisbal.
Tots els actes que s’organitzen per la Diada Nacional el Penedès es poden consultar a l’agenda de la pàgina 67.

Manifestació a Barcelona

Per altra banda l’acte principal de la Diada Nacional serà, un any més, la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona organitzada per l’ANC, amb el suport d’Òmnium Cultural i l’AMI.

Aquesta serà l’acte central de les entitats sobiranistes per a la Diada, que tindrà l’epicentre a la plaça d’Espanya i començarà a les 17.14 h.
Per tal que tots els vilafranquins i penedesencs puguin assistir a la Diada, l’ANC ha organitzat busos que sortiran a les 14.15 des de l’estació d’autobusos de Vilafranca a un preu de 12 euros.

Els tiquets es poden comprar dissabte a la parada que l’entitat té al mercat, a Ca la Madrona, a l’Estanc Solsona, a la llibreria l’Odissea, als Autocars Vendrell i, si en queden, també es vendran alguns tiquets a la mateixa parada d’autobusos poc abans de sortir.

També et pot interessar

Comentaris