La subhasta de Firart obté 3.288 euros per la festa major de Vilafranca

La subhasta d’enguany va ser dirigida per l’actriu Estel Solé. Foto FÈLIX MIRÓ
05/09/2019 - 16:13h

El sadurninenc Manel Atserà guanya el premi Nadal Corpinnat amb una dotació de 600 euros

La subhasta de la 32a edició de Firart va aconseguir recaptar un total de 3.288 euros a benefici de la festa major de Vilafranca, una xifra inferior a la de l’any passat, la qual, precisament, havia estat una de les més altes dels últims anys. Aquest és el resultat de l’esdeveniment que va tenir lloc, com ja és tradició, al pati de l’Escola Estalella Graells que, un any més, presentava un aspecte immillorable de persones que volien adquirir una obra o que volien ser testimonis de l’acte que des de fa 32 anys se celebra aquest primer de setembre.

23 obres adjudicades

L’encarregada de conduir la subhasta d’enguany va ser l’actriu Estel Solé, que va aconseguir que fos àgil i ràpida: en una hora la va tenir enllestida. De fet, aquesta ha estat una de les més breus en els seus 32 anys d’història.
Així, a la subhasta d’aquest any es van adjudicar 23 obres (19 d’entrada i 4 més a la ronda de repesca). I de totes les obres adquirides, la de quantia més elevada va ser la presentada per August Rossell, amb 260 euros, motiu pel qual va guanyar l’smartbox gentilesa de Panda Viatges. El segon i tercer quadre subhastats per més valor van ser els de Laura Sibill, de Sant Sadurní, i Daniel Voramar, de Sant Esteve de Palautordera, ambdós amb 220 euros.

L’agència vilafranquina Panda Viatges també va regalar un viatge de tres nits a Roma que, en aquest cas, i després d’un sorteig entre tots els compradors d’una obra a Firart, va recaure en el vilafranquí Albert Millan.

El premi Nadal Corpinnat

Finalment, cal destacar que el jurat de la 26a edició del premi Nadal Corpinnat, presidit pel periodista i crític d’art Josep Maria Cadena, va atorgar el primer premi, dotat amb 600 euros, al sadurninenc Manel Atserà. El segon premi, dotat amb 400 euros, va ser per a la sitgetana Marga Miret i, el tercer premi, amb 300 euros, va ser per al vilafranquí Raimon Benach.

També et pot interessar

Comentaris