Creen un ‘body painting’ al·legòric als balls de l’fm de Vilafranca

Un moment de la creació. Foto IGNASI BLANCA
04/09/2019 - 18:05h

La vilafranquina Laia Masip culmina un treball de dotze hores que es pot veure al seu instagram

Feia temps que la vilafranquina Laia Masip tenia entre cella i cella poder fer alguna cosa sonada per festa major. Especialista en la tècnica anomenada ‘body painting’ (maquillatge corporal), un mes abans que esclatés la tronada de la més típica va començar a realitzar diferents esbossos del treball que més tard ensenyaria a través de les xarxes. La idea era plasmar tots i cadascun dels balls festamajorencs de la cercavila dibuixant-ne la figura o un element del ball.

En concret en va fer 18, plasmats al cos d’una model. A les fotografies, realitzades per Ignasi Blanca, la part del davant de la model mostra totes les peces de foc (Drac, Diables i Serrallonga, a més de les colles castelleres) i a la part del darrere hi ha la resta de balls (Bastoners, Cotonines, Cercolets, Ball Pla, Gegants, Nans i Capgrossos, Pastorets, Panderos, Panderetes i Figuetaires). El dia 29 d’agost les va penjar al seu compte d’Instagram, @laiamaslo, on encara es poden veure. També hi apareix una fotografia de la model amb una imatge de Sant Fèlix al braç i portant un ciri, en referència a la processó. Val a dir que, dels balls, l’únic que va variar va ser el cabell de la cotonina, el qual va pintar de color lila. I ho va fer en suport a totes les dones.

“Era com demanar que aquesta festa major els punts liles estiguessin buits i les dones poguessin anar tranquil·les cap a casa seva i sense por”.

En total va ser una feina de 12 hores que va tenir la seva recompensa, com explica Masip. “Aquest ha estat el meu primer treball en solitari i per mi ha estat com un repte personal”. I és que molta gent l’ha felicitat, fins i tot els balls de la festa major. I ara ja està rumiant el seu nou projecte per a la festa major de l’any vinent, assegurant que té “moltes idees”. Amb 23 anys, Masip té previst iniciar un màster de pròtesis i caracterització.

També et pot interessar

Comentaris