Millores en diferents centres educatius de Vilafranca

04/09/2019 - 13:14h

S’han fet millores a les escoles Baltà i Elias i Pau Boada, i a la llar municipal d’infants l’Enxaneta

Aquest estiu, com és habitual cada any, s’han executat diversos treballs de millora en els diferents centres educatius de Vilafranca. Aquests treballs es realitzen durant l’aturada estiuenca, per tal de no interferir l’activitat lectiva que ha d’iniciar-se el proper dia 12 de setembre. Les millores han anat a càrrec del Departament d’Educació de la Generalitat, a través del programa RAM (Reforma, Ampliació i Millora de centres educatius), i de l’Ajuntament de Vilafranca.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha executat les obres de climatització de la llar municipal d’infants l’Enxaneta, per import de 48.000 euros. Aquesta intervenció s’ha realitzat en dues fases, la primera l’estiu de 2018 i la segona aquest any.

Pel que fa a les escoles públiques d’educació infantil i primària, destaquen aquest estiu les intervencions a l’escoles Baltà i Elias i Pau Boada. A l’escola J. Baltà i Elias, s’estan reparant les esquerdes que han aparegut a l’edifici, tant a l’edifici d’educació infantil com a l’edifici principal. A l’escola Pau Boada també s’hi està fent una intervenció important de millora, amb la renovació de tota la coberta, i la conseqüent millora dels aïllaments.

Aquestes dues obres estan incloses en el programa RAM (Reforma, Ampliació i Millora de centres educatius) del Departament d’Educació de la Generalitat i tenen un pressupost global d’uns 100.000 euros.

Manteniment escolar

L’Ajuntament de Vilafranca és el responsable del manteniment de les sis escoles d’educació infantil i primària públiques, així com dels centres educatius de titularitat municipal: les quatre llars municipals d’infants, l’escola municipal de música M.Dolors Calvet, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i l’Escola d’Art Arsenal.   L’Ajuntament destina més 1.200.000 d’euros anuals per fer front a les tasques de sosteniment d’aquests edificis educatius (manteniment i subministraments, neteja i consergeries).

La voluntat de les administracions públiques, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Vilafranca, és treballar plegades i sumar esforços per garantir la confortabilitat dels edificis escolars, amb l’objectiu que la tasca educativa es pugui desenvolupar en les millors condicions possibles.

També et pot interessar

Comentaris