Els balls no actuaran al carrer de la Palma durant la processó de Sant Fèlix

Una imatge de l’ambient durant la processó de Sant Fèlix al carrer de la Palma. Foto: Cristian Muñoz
Avatar
28/08/2019 - 18:24h

La mesura consensuada per tots els balls de la festa major de Vilafranca respon a l’ambient “hostil” que genera part del públic concentrat al carrer de la Palma.

Decisió salomònica dels balls de la festa major de Vilafranca per evitar incidents “de caire violent i irrespectuós” que, segons afirmen els seus responsables, “atempten contra la integritat i seguretat”. En concret, es tracta d’actituds per part de determinats grups del públic que els últims anys se sol concentrar al tram del carrer de la Palma entre la plaça Llorenç i Barba i el carrer de Sant Joan.

PUBLICITAT

Els balls expliquen en un comunicat que el seu sentir és de “total inseguretat i por, alhora que de manca de protecció” i per aquest motiu han optat per aturar el ritme normal de la processó del dia 30 i recórrer tot el carrer de la Palma sense ballar ni que sonin gralles. Aquesta és una decisió que els balls han pres conjuntament amb els administradors i que esperen que serveixi perquè en el futur es trobin solucions que garanteixin la seguretat dels balls.

Incidents

Els balls de la festa major concreta el malestar en episodis “d’agressions físiques i tocaments, intimidacions verbals als balladors, danys a les peces i en general un ambient hostil que ens genera por i malestar; sobretot a les i els adolescents i als infants”.

PUBLICITAT

El tram conflictiu és el que solen ocupar els membres de les colles castelleres de fora de Vilafranca que es queden a la vila després de l’actuació castellera de Sant Fèlix. Conscients d’aquesta polèmica, i segons ha sabut el 3d8, la colla dels Castellers de Vilafranca s’ha posat en contacte amb els responsables de les altres colles perquè alertin els seus integrants de la necessitat de comportar-se amb respecte durant el seguici.

El ritme de la processó al carrer de la Palma es veurà afectat perquè tots els balls i colles castelleres el recorreran en silenci i de manera compacta i organitzada. Per aquest motiu, els balls lamenten el prejudici que aquest fet pot causar a la festa major.

Llegeix el comunicat emès pels balls de la festa major

També et pot interessar

Comentaris