Els Falcons de Vilafranca volen el pilar

Escala de 10 dels Falcons de Vilafranca a Sant Quintí. Foto: Fèlix Miró
Judit Benages
28/08/2019 - 18:00h

La colla tornarà a provar el pilar de sis aixecat per sota el dia 30, que no descarreguen des del 2010

Els Falcons de Vilafranca estan treballant de valent per recuperar aquesta festa major un dels espadats més populars de la més típica: el pilar de 6 aixecat per sota que els vilafranquins proven el dia 30 a la plaça de la Vila, davant del balcó dels administradors, just abans de la diada de Sant Fèlix.

Els de la faixa verda no descarreguen aquest pilar des del 2010 ni el carreguen des del 2016 i, per tant, estan molt motivats per fer-lo. A més, si fan l’aleta, es convertirà en el primer pilar de 6 que compta amb una dona com a terç. I, a més, molt jove: només té 19 anys.

PUBLICITAT

A banda del pilar de 6 del dia 30, els Falcons de Vilafranca també estan treballant amb altres construccions. A l’actuació del dia 31 els agradaria estrenar –a falta d’alguns assajos– la pira 6/6, el 3d7 i la piràmide drets de 5. A més, oferiran també la gran escala de 10, que van completar fa uns dies a la festa major de Sant Quintí, on se senten com a casa.

I és que tot just l’endemà de tornar del País Basc, els falconers van actuar fa uns dies a la festa major de Sant Quintí, localitat on actuen ininterrompudament des de 1972. A banda de l’escala de 10, els vilafranquins van plantar-hi també un bon pilar de 5 aixecat per sota que van deixar en carregat, ja que va caure a la baixada (després, però, d’haver-lo deixat net).

També van completar la pira 6×5, una altra de 5×5, una torreta, un pilar de 5 durant la cercavila, el castell, la piràmide drets de 4 i diversos pilars de 3 i ventalls.

PUBLICITAT

Sense temps per al descans, l’endemà els falconers es van desplaçar a Castellbisbal, on van actuar acompanyats dels Xicots de Vilafranca. El cansament acumulat va portar la tècnica a no voler córrer riscos, de manera que s’hi va veure l’escala de 9, el castell, la torreta, un intent desmuntat de pira 5×5, la piràmide drets de 4, dos ventalls, sis pilars de 3 i un pilar de 5 que segueix donant garanties.Quatre pilars de 4 simultanis, dos per part de cada colla, van posar punt final a la diada.

Els vilafranquins es desplacen avui divendres a Roda de Berà i dissabte a mitjanit faran un pilar a la penjada d’estelades a la basílica de Santa Maria de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris