La vilafranquina Jana Jubert codiregeix un curt seleccionat pel Festival de Sant Sebastià

Xavi Gonzàlez
23/08/2019 - 09:36h

Competirà juntament amb tretze treballs més que han estat escollits d’entre els 373 presentats provinents de 46 països

La XVIII Edició del Nest Film Students, la trobada internacional d’estudiants de cinema que es farà en el marc de la 67a edició del Festival de Sant Sebastià, ha seleccionat el curt que ha codirigit la vilafranquina Jana Jubert, titulat Greata. El treball d’aquesta jove estudiant de quart de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra competirà juntament amb tretze treballs més que han estat escollits d’entre els 373 presentats per 186 escoles provinents de 46 països. Són treballs procedents d’Alemanyia, Argentina, Bèlgica, Xile, Estats Units, França, Portugal, Rússia, i l’únic de l’Estat espanyol és el de la jove vilafranquina, que l’ha dirigit juntament amb el barceloní Gerard Gil.

Jubert s’ha mostrat “molt sorpresa” pel fet que el seu treball hagi estat seleccionat. Es tracta d’un curt de vuit minuts gravat el mes de maig en un descampat a la zona del mirador dels avions, a tocar de l’aeroport del Prat. “Ens ho vam prendre com un treball de la universitat i no ens esperàvem que sortiríem escollits, i més quan vam veure els treballs que es presentaven”, ha explicat Jubert.

PUBLICITAT

El curt narra la història d’un jove de 18 anys al qual la seva xicota acaba de deixar. El seu amic més íntim l’intenta consolar després d’una nit de festa, i amb la sortida del sol decideixen marxar cap a casa seva, amb la sorpresa que es troben una noia a l’interior del cotxe amb una ferida a la cara que els demana ajuda. Una noia que s’escapa d’algun perill i que els demana que l’acompanyin a casa seva. A mig camí, una trucada misteriosa posa molt nerviosa la noia, que al final acaben abandonant a la carretera els dos nois, que finalment acaben preguntant-se què han fet deixant la noia.
Del 23 al 27 de setembre s’exhibiran els curts a Sant Sebastià i, a banda, els directors dels curts seleccionats assistiran a classes magistrals impartides per grans figures de la indústria cinematogràfica. El treball guanyador s’endurà 10.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris