“Mai he tingut vergonya per ser una noia grassoneta”

Rocío Mota, miss Curvy Tarragona. (Foto: Aaron Pinar)
Ricard Vinyals
22/08/2019 - 19:33h

Rocío Mota, veïna de Santa Oliva, representarà a Tarragona al concurs estatal de Miss Curvy

“Mai he tingut vergonya pel fet de ser una noia grassoneta”, fins i tot quan era una nena i, ja se sap, els infants són especialment cruels amb segons quines característiques físiques dels companys d’escola. Així s’expressa Rocío Mota, una noia de 32 anys nascuda a Bellvei i resident a Santa Oliva des de fa dos anys, i la qual el proper 22 de novembre representarà a la província de Tarragona en la gala de Miss Curvy de l’Estat que tindrà lloc a Màlaga.

Mota és la primera noia que representarà Tarragona a la quarta edició d’un certamen de models per a noies que tinguin com a mínim una talla 42-44 o 100 centímetres de maluc.

I aquesta noia que es mostra molt segura de si mateixa i la qual diu que li encanta tot el món de la moda, la roba, el maquillatge i “sentir-me bé tingui la talla que tingui”, també assegura que trenca amb un altre estereotip al marge dels cànnons més establerts pel que fa als concursos de models.

Així, també defuig i traspúa ser una noia molt diferent del missatge lamentablement massa repetit que una noia maca que es presenta a un concurs de models és “tonta i tot ho veu de color de rosa”. En aquest sentit, Rocío Mota explica al 3d8 que es tracta d’una persona que “llegeixo molt, molt i molt -recalca-, i sempre porto un llibre a sobre”.

Altres aficions d’aquesta miss penedesenca són tocar instruments de percussió africana i brasilera, la natació, les activitats de gimnàs i practicar la zumba i aquagym.

Viure una experiència
Mota explica que va conèixer l’existència del concurs Miss Curvy fa un any, fent zàpping per diversos canals de televisió, i aleshores es va posar en contacte amb Eva Burgos, la delegada de Miss Curvy Internacional a Espanya i organitzadora del concurs estatal en el qual participarà la veïna de Santa Oliva.

“Li vaig enviar un missatge per mirar de ser candidata i em va trucar”, explica Rocío Mota, que remarca que ja han passat a la història les models “amb una imatge gens sana ni bonica, anorèxiques, de fa uns anys. Ara hi ha uns mínims per desfilar a les passarel·les”. Un mínim que en el cas de les models ‘curvys’ és l’esmentada talla 42.

“Nosaltres no som models, sinó miss, perquè una model és més professional i naltros estem aprenent, però el meu objectiu no és ser model, sinó viure una experiència”, comenta també Mota en la conversa amb el 3d8. “Em vaig apuntar fa un any per viure aquesta experiència i per demostrar a les nenes que pots també ser guapa tinguis la talla que tinguis. ‘I per què no jo?’, vaig pensar”.

“Potser se m’obren portes a la moda i estaria encantada, però no és el plantejament principal que tinc”, continua explicant Mota, que treballa en una empresa de neteja de la comarca del Baix Penedès i que ha estat bona part de l’estiu fent proves per tal de ser designada miss Curvy de Tarragona.

Era l’única candidata que es va apuntar per representar Tarragona, però tot i això havia de participar en una formació per ser oficialment designada. Incloïa l’aprenentatge de terminologia relativa al món de la moda, com saber que ‘total look’ vol dir anar vestida d’un mateix color o textura; classes per desfilar a la passarel·la, postureig o com posar davant d’una càmera.


Rocío Mota va participar a la seu del Real Cercle Artístic de Barcelona en aquesta formació amb joves candidates a ser ‘miss Curvy’ Barcelona, l’altra demarcació catalana que tindrà representació a la gala estatal de Màlaga. La seva representant serà coronada en una gala provincial que tindrà lloc al mateix indret el proper 10 de setembre, data en què Mota també rebrà la seva corona.

De la seva banda, ni Lleida ni Girona no estaran representades en un certamen de miss de talles grans en la que hi participaran unes 25 noies i dones entre 18 i 41 anys. La guanyadora anirà l’any que ve al concurs mundial de ‘miss World’ que se celebrarà a la República Dominicana.

Rocío Mota conclou la conversa amb aquest setmanari amb el desig de trobar algun patrocinador més per poder gaudir de la seva afició a la moda sense ensurts econòmics. De moment, la llorencenca Nati Soler li proporciona vestuari.

També et pot interessar

Comentaris