Una figuetaire i un graller de Reus. Una boda i tres fills

22/08/2019 - 19:22h

Al casament de la Maria i el Dani van actuar els Figuetaires, els Bastoners i el Ball Pla

Què us ve al cap quan sentiu les paraules ‘festa major’? Un tres de deu amb folre i manilles descarregat? Un nou rècord de pavanes? Una tronada i el seu posterior “l’any passat va petar més”? Potser res de tot això. Potser la vostra festa major són persones i moments.
Enguany hem buscat (i trobat) 7 parelles que han viscut una història d’amor durant la més típica. Qui no té la seva? Comencem!

Aquesta és la història d’un graller de Reus que acompanya els Figuetaires durant la festa major de Vilafranca i acaba amb un casament i tres fills.
En Daniel és un graller de Reus que forma part dels Ganxets, grallers del Baix Camp. La seva història amb la festa major va començar al 2003, quan la seva colla va acompanyar els nans. El segon any van seguir els Figuetaires, on ballava la Maria, la seva parella actual.

Els Ganxets van tocar amb els Figuetaires durant quatre anys en una època en què el grup de grallers i el grup de balladors tenien la mateixa edat, una situació molt diferent a l’actual. En Daniel recorda que ara, que encara segueix balls, ell dobla l’edat als balladors, i és diferent.
El segon any que en Daniel tocava amb el ball de la Maria van tenir més contacte i van començar a festejar. Era el 2004.


Casament
Quatre anys després, es van casar a l’Ajuntament de Vilafranca. Al casori, celebrat el 20 de setembre del 2008, hi van actuar el ball de Figuetaires, el Ball Pla i els Bastoners.

I la sorpresa no es va acabar aquí, ja que fins i tot el graller Cesc Alexandri va preparar tota una suite de música en què hi havia cançons de les festes majors de Reus i de Vilafranca.

Després del casament va arribar el Guim, de 9 anys, que va néixer el Dia del Graller; l’Iü, que acaba de fer 7 anys, i el Bru, de 4, que va néixer el dia de Sant Pere, patró de Reus.
Tots cinc viuen a Reus, ja que la Maria va trobar feina a Tarragona i en Daniel és reusenc.

Això sí, no es perden cap festa major, i la Maria té clar que, quan entra en una feina, el primer que diu és que els dies 29, 30 i 31 necessita vacances.

També et pot interessar

Comentaris