Robert Rovira, pregoner de la festa major de l’Arboç que comença aquest divendres

El pregoner de la festa major arbocenca del 2019 (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
22/08/2019 - 21:02h

És una persona molt implicada en la societat civil arbocenca i en la cultura popular i tradicional de Catalunya

La festa major de l’Arboç, declarada festa patrimonial d’interès nacional, començarà aquest divendres amb el pregó de Robert Rovira, arbocenc molt implicat amb la cultura popular i tradicional de Catalunya.

És un acte que el consistori arbocenc considera d’obligada assistència i que donarà el tret de sortida de les festes, que en aquesta edició comptarà amb suport audiovisual, un fet novedós en l’art de fer pregons.

Robert Rovira, nascut l’any 1952 a l’Arboç, ha dedicat gran part de la seva vida a l’estudi, conservació i promoció de la cultura popular i tradicional catalana, especialment el Ball de Bastons. És coautor de llibres, textos i estudis sobre aquest ball a nivell local, penedesenc i nacional que han estat publicats en diversos mitjans de comunicació.

L’any 1995 va rebre l’escut d’or del Ball de Bastons de l’Arboç, com a reconeixement als 25 anys de permanència ininterrompuda dins d’aquest grup.

Rovira compta amb un capgròs del seguici festiu arbocenc que duu el seu nom, com a representant del ball de bastons i que es va estrenar l’any 2006. També és un estudiós de la festa major de l’Arboç de la qual, entre el 2007 i 2008, en va fer un recull que en va sorgir un llibret, un dvd i un cd amb les diferents músiques. A més, entre d’altres, Robert Rovira va ser promotor de la creació del Grup de Trabucaires Les Guineus de l’Arboç.

A partir d’aquest divendres i fins dimecres 28 es celebraran multitud d’actes festius a l’Arboç. Alguns de populars i tradicionals, com els castells, la carretillada o la cercavila conjuntament amb d’altres més contemporanis com l’empalmada, els tornejos de Festa Major o les activitats aquàtiques… Una variada oferta d’activitats culturals, musicals i esportives per a tots els públics.

El programa de la festa major de l’Arboç 2019 pot consultar-se a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat . I totes les novetats sobre la festa major es publiquen al perfil de Facebook oficial de l’Ajuntament de l’Arboç.

L’Ajuntament anima els veïns i veïnes a gaudir i participar de tots els actes i festes amb responsabilitat i de forma igualitària i segura.

També et pot interessar

Comentaris