Els verds tornaran a sortir últims per Sant Fèlix

20/08/2019 - 20:06h

En primer lloc actuarà la Jove de Tarragona, seguidament la Vella i, en tercer lloc, la Joves de Valls

Aquest dimarts a la tarda s’ha celebrat a Vilafranca el sorteig d’ordre d’actuació de les diades castelleres de la festa major, conduit pel cronista casteller Pep Ribes.

El sorteig ha determinat que sigui la Colla Jove de Tarragona la que obri la diada de Sant Fèlix. En segon lloc actuarà la Vella de Valls, en tercer lloc la Joves de Valls i tancarà Sant Fèlix els Castellers de Vilafranca.

Cap dels responsables de les colles han volgut avançar les seves intencions, tot i que la Vella ha parlat d’un possible 3d10fm (que el cap de colla veu complicat) i també de la td8sf. Des de la Jove de Tarragona s’ha comentat que era molt important arribar bé a la diada “i tancar un agost de 10”. També podrien portar a Vilafranca el 5d9f i el 4d9fa.

Des de la Joves de Valls tampoc s’ha volgut avançar massa sobre el programa i només ha dit que portarien una “diada de màxims” que podria incloure la td8sf i moltes altres construccions, fins i tot alguna que estan assajant amb pilar.

Per part dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, ha confirmat el 3d10fm per Sant Fèlix i també ha apuntat que estan treballant per poder portar a plaça els castells amb agulla i fins i tot alguna construcció sense folre.

El dia 29 actuarà en primer lloc la Colla Jove de Vilafranca, en segon lloc els Xicots de Vilafranca i, finalment, els Castellers de Vilafranca. La diada del dia 31 de Sant Ramon serà a l’antiga.

Novetats

Cal recordar que la diada castellera de Sant Fèlix d’enguany comptarà amb algunes novetats organitzatives, que se sumen al nou cartell anunciat fa uns mesos pels administradors i que inclou la Colla Jove Xiquets de Tarragona, juntament amb les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.

La Jove de Tarragona s’ubicarà davant el balcó dels administradors, entre les colles Joves de Valls i Castellers de Vilafranca. Serà el primer cop que la colla tarragonina actua amb l’actual sistema de rondes vilafranquines en posicions alternes, implementat des de l’any 2016. També serà el primer cop que els liles disposin d’un espai per ubicar la canalla, de mides similars als de les altres tres colles. El darrer cop que van venir no es comptava amb l’espai format per l’antiga Oficina de Turisme i el local dels administradors. 

Dins les mesures treballades en els darrers mesos entre les quatre colles participants, els administradors i el cap de plaça, també establia una variant en el sorteig de l’ordre d’actuació celebrat aquest dimarts. 

Així, la colla que obtenia el número 1 en el sorteig havia de ser la que actuaria en primer lloc, a diferència de les darreres edicions que era la que triava en quin ordre volia actuar. Així mateix, la combinatòria resultant el 2019 queda exclosa de les possibles el 2020, de manera que d’un any per a l’altre la diada guanyarà en la rotació d’ordre d’actuació entre les colles participants. 

Pel que fa a les mesures adoptades a plaça, les colles ubicaran els castells el més propers a l’Ajuntament possible, per facilitar la visió dels espectadors del carrer de la Cort. El gran interès que desperta la diada de Sant Fèlix fa que el públic ocupi aquest carrer de punta a punta, i quant més a prop de l’edifici consistorial s’aixequen les construccions, millor visibilitat s’obté.

Així mateix, les colles ubicades en els extrems de la plaça facilitaran el moviment de castellers des de dins cap a enfora, sempre que sigui necessari. D’altra banda, l’organització proveirà de gel els espais interiors de l’Ajuntament per contribuir a les primeres atencions sanitàries per a les quals no calgui desplaçament fins als centres mèdics avançats. D’aquesta manera, es pretén millorar l’atenció a les castelleres i castellers. 

Finalment, també dins la pròpia actuació a plaça, en cas de dubte sobre si un castell ha estat completat, el cap de plaça i el cap de colla es reuniran per comunicar-ne el resultat. 

Spot oficial

La diada de Sant Fèlix també ha estrenat l’anunci oficial. Es tracta d’una producció dels vilafranquins La Fatxenda.

També et pot interessar

Comentaris