Haváname i Xató aquesta festa major

Haváname tocarà per festa major de Vilafranca
Judit Benages
20/08/2019 - 12:23h

Dilluns dia 2 de setembre els grups Haváname i Xató portaran les seves havaneres a partir de les 19.30h a la plaça Jaume I

El dia 2 de setembre a les 19.30 hores, i en el marc del Palau Baltà, a la plaça Jaume I, es podran sentir les refrescants havaneres dels grups Haváname i Xató.

Pel que fa a Haváname, va ser l’estiu passat el grup revelació de la 52a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, és 100% cubà i està format per tres veus femenines (la soprano Alelí Vázquez, la mezzosoprano Yanet Escobar i la contralt Laura Flores), guitarra (Àlex Fong) i percussió (Yoan Sánchez). En el seu repertori s’hi poden trobar des de les més conegudes havaneres fins als tradicionals sons cubans, tot combinat amb un aire alegre i festiu que no deixa indiferent ningú.

PUBLICITAT

Així mateix, Xató enguany ve amb canvis, ja que des de fa uns mesos s’ha incorporat al grup Josep Vila. Fent una mica d’història recordarem que Xató el van formar l’any 2000 el Magí Sol (tenor), Ramon Sol (guitarra i baix), Jordi González (contralt) i Ivan Barrio (acordió), però amb els anys van deixar el grup el Magí i l’Ivan per entrar-hi Anna Peret (acordió) i Joan Parellada (tenor), i darrerament va deixar el grup l’Anna per entrar-hi Josep Vila. En tot aquest temps han enregistrat quatre CDs: Xató i Rom (2001), Més Xató (2004), Lluna, Foc i Rom (2008) i Al to que toca (2016).
L’any que ve els Xató compliran 20 anys –com és de suposar, ja tenen preparades algunes sorpreses per celebrar-ho–, i aquesta festa major potser ja ens faran un petit tast de tot el que vindrà quan ens interpretin el seu acurat repertori d’havaneres, sardanes, cançons de taverna, boleros, rumbes, etc.

Una vetllada recomanada per a tots els públics, la dels excel·lents grups Haváname i Xató. Un moment entranyable per gaudir i assaborir un bon cremat, a la fresqueta, tot escoltant –i també cantant?– havaneres.

També et pot interessar

Comentaris