“Que tornin els gegants sense malmetre’ls”

El secretari de la colla de Geganters del Vendrell, Marc Rodero, aquest dilluns al migdia a l’Ajuntament amb una rèplica en miniatura dels gegants Salvador i Teresa.
19/08/2019 - 16:53h

Preocupació del secretari dels Gegants i de les autoritats del Vendrell pel robatori del remolc que contenia la parella de figures del 1930

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet aquest dilluns al migdia una compareixença de premsa per explicar el seguiment que es fa de l’operatiu per recuperar els gegants Salvador i Teresa, que es trobaven a l’interior d’un remolc que uns desconeguts van prendre d’una nau municipal, ubicada al polígon La Cometa, a la matinada d’aquest diumenge.

Després d’haver mantingut una reunió amb la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, Kenneth Martinez ha explicat que totes les comissaries policials de Catalunya estan en alerta i s’estan fent controls de carretera per mirar de localitzar el remolc, que té uns 5 metres de llargada i que estava pintat amb imatges dels Gegants i els Nans del Vendrell. També s’estan analitzant diferents càmeres de seguretat per tal de poder veure quin recorregut ha pogut fer.

Sense descartar cap hipòtesi, la primera línia d’investigació se centra en l’interès dels delinqüents pel remolc sostret i es demana que les persones que l’han pres que deixin els gegants en el millor estat possible i en una zona visible per tal de poder-los recuperar. L’alcalde vendrellenc ha manifestat que la importància principal de les peces és de caire “sentimental i emotiu”, perquè tota la població del Vendrell ha crescut amb aquest element tradicional del seu folklore local, i ha afegit que “volem que deixin els gegants on sigui i, el 15 d’octubre, puguin tornar a ballar a la plaça Vella, com toca i com cal”, amb motiu de la Fira de Santa Teresa.

Kenneth Martínez ha expressat que el robatori “és un cop molt dur per al conjunt de la població, pel seu valor material i també immaterial”, i ha volgut fer un agraïment públic a la col·laboració ciutadana i a les mostres de suport rebudes en les darreres hores.

L’alcalde vendrellenc ha estat acompanyat a la roda de premsa pel regidor de Festes, Christian Soriano, i per la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero, la qual ha destacat la importància d’uns gegants que daten del 1930 i espera que hagi prou sensiblitat per part de les persones que els han pres “per reconèixer que són uns elements que formen part d’un poble i de la seva història”.

A la roda de premsa també hi ha estat present Marc Rodero, secretari de la junta dels Gegants del Vendrell, que ha posat de relleu la fragilitat d’unes estructures de més de 80 anys d’antiguitat i que “la principal preocupació és l’estat dels gegants i la seva recuperació”. Marc Rodero també ha volgut donar les gràcies a totes les entitats, tant locals com de fora del municipi, que s’han abocat a fer la màxima difusió de la crida per a la recuperació dels gegants Salvador i Teresa del Vendrell.

Rodero, a més, ha explicat que “no contemplem la possibilitat que (els lladres) s’interesessin per les peces i creiem que buscaven el remolc, que es veia des de la carretera i portava uns dies allà”. “Modificar un remolc és molt senzill, el problema és que s’hauran trobat els gegants a dins”, ha lamentat el secretari dels Gegants del Vendrell, visiblement afectat per la desaparició de la parella que normalment s’exhibeix al vestíbul d’entrada de l’Ajuntament del Vendrell.

De manera força excepcional, a la matinada de dissabte a diumenge els gegants eren dins del remolc que s’utilitza per transportar-los perque, el dia 10, havien actuat a Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris