L’artista martinenc Canano presenta a Vilafranca l’exposició “Sintetitzant Essències – el món màgic de la música”

Avatar
19/08/2019 - 15:10h

La mostra, que es podrà visitar fins al 6 d’octubre, s’inaugura divendres a l’espai Cultural Fòrum Berger Balaguer

L’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà fins al 6 d’octubre de 2019 una exposició de l’artista Canano (Joan Hurtado) que porta per títol “Sintetitzant Essències – el món màgic de la Música”. La mostra aquest divendres 23, a les 8 del vespre.


L’obra de Canano traspassa el sentit visual per esdevenir pensament. Procedent de Sant Martí Sarroca i amant de Velázquez i Dalí, l’artista descriu la seva obra com un poema des de la passió i l’enginy. Canano utilitza la metafísica i el simbolisme, “Realisme màgic” com a llenguatge.
En aquesta ocasió presenta una sèrie de dibuixos i pintures fruit de l’evolució de l’anterior sèrie titulada “Essències”, que no pretenia retratar músics ni instruments, sinó captar l’essència del fet musical, la màgia que succeeix quan les mans del músic prenen contacte amb quelcom a priori inert com és l’instrument, el reflex de petjades intemporals a la platja de la ment.

Evocacions oníriques

En aquesta nova creació, Canano evoluciona cap a evocacions oníriques plenes de misteris i suggestions que ens fan reflexionar, petits personatges llunyans que es desplacen i surten de les coves, atrets per instruments musicals expressament desproporcionats per transmetre situacions, idees, inquietuds i sentiments.

L’art ha de desvetllar la imaginació, aquí també ens fa prendre consciència de la nostra responsabilitat, fragilitat i vulnerabilitat, la situació que ocupem a l’univers que ens envolta. Posar en perspectiva l’Home i el seu entorn, el seu lloc i relació amb el món; en front d’instruments que ha fabricat o utilitzat. D’on venim, a on anem, qui o què som en aquest univers? Un element en ell, infinitament gran o infinitament petit?, on cadascú ha de trobar el seu lloc.

PUBLICITAT

Les seves composicions estan realitzades amb molta subtilesa, sense marques de pinzell, és una pintura on la matèria i els colors convergeixen. És un treball d’una incontestable afirmació pictòrica, d’una dicció calmada i plàcida resumia Joan Gil Gregorio, crític internacional d’art.

El pintor penedesenc té una llarga trajectòria professional, i les seves creacions s’han pogut veure en diferents sales d’arreu del país, i fins i tot Portugal, França, Itàlia, Holanda, Estats Units i Argentina, entre d’altres.
L’exposició es podrà visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae des del 23 d’agost i fins al 6 d’octubre en horari de dijous a dissabte de 18.30 a 20.30 i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18.30 a 20.30h. L’accés és lliure i gratuït per a tothom.

També et pot interessar

Comentaris