Vilafranca amplia l’horari d’atenció a les víctimes d’agressions sexistes durant la festa major

Un moment de la presentació de la campanya contra les agressions durant la festa major de Vilafranca
Judit Benages
19/08/2019 - 12:30h

Hi haurà punts liles a la zona esportiva i a la rambla de Sant Francesc del 28 d’agost a l’1 de setembre

L’Ajuntament de Vilafranca ha decidit ampliar per la festa major d’enguany l’horari i els dies durant els quals estaran disponibles els punts liles d’atenció a les víctimes d’agressions sexistes.

Així, si l’any passat van ser quatre dies i tancaven la carpa a les 4.30 de la matinada, enguany hi haurà punts liles del 28 d’agost al 1 de setembre, repartits entre la rambla de Sant Francesc (28 i 30 d’agost i 1 de setembre) i la zona esporitva (29 i 31 d’agost). Pel que fa a l’horari, els de la rambla tancaran a les 4.30 de la matinada i els de la zona esportiva a les 6 de la matinada.

La regidora d’igualtat, Montse Arroyo, ha explicat que el punt lila de la rambla de Sant Francesc estarà situat on era la bota del Centre Vila i el de la zona esportiva al costat de la Creu Roja. Aquests dos espais permetran conservar la privacitat de les possibles víctimes.

A més a més, estarà actiu el telèfon 664 84 81 33 per totes aquelles persones que necessitin suport durant els horaris sense punt lila.

Per altra banda dir que també hi haurà una parella formada per un home i una dona que passejaran pels espais d’oci degudament identificats per, així, fer una tasca de sensibilització i ser també un punt de referència per si algú pateix una agressió.

PUBLICITAT

Una altra novetat d’enguany és que s’han planificat tot un seguit de formacions als responsables de les barres de la festa major, als balls populars i a les colles castelleres per tal que siguin coneixedors de tot el que s’ha de fer per prevenir agressions i també perquè tinguin les eines necessàries per actuar en cas que se’n produeixi una.

També et pot interessar

Comentaris