Les agències de viatges viuen el millor estiu després de la crisi

Cristina Almirall és la gerent de Panda Viatges a Vilafranca
16/08/2019 - 10:38h

Les preferències dels penedesencs han anat des d’Egipte, passant per les capitals com París, Londres o Amsterdam, fins als creuers

A mitjans d’agost les agències de viatges vilafranquines duen a terme un primer balanç de la contractació que els penedesencs han fet per a les vacances d’aquest estiu. Segons aquestes empreses, el d’aquest any es pot considerar molt positiu. Tant, que s’atreveixen a dir que les xifres s’equiparen a les contractacions dels anys 2008-2009, abans de l’última crisi econòmica.

D’altra banda, aquest any (a diferència d’altres) les preferències s’han diversificat molt. Des de Panda Viatges, Cristina Almirall ha explicat al 3d8 que després d’uns anys d’estar aturat, un dels destins que més ha repuntat ha estat Egipte, com també els safaris a Kènia o Tanzània. I és que Panda Viatges ofereix un guia especialitzat per a aquest tipus de turisme. Els Estats Units són una altra de les destinacions preferides, i les capitals europees com París, Londres o Amsterdam continuen tenint molta tirada, malgrat que aquest any han aparegut amb força països com Polònia o Bulgària, mentre que el turisme nacional ha caigut, potser a causa del conflicte polític. Pel que fa a la durada de les vacances, la gent que viatja els mesos de juliol i agost acostuma a fer-ho una setmana i, en canvi, quan ho fan al juny, setembre, octubre o novembre solen ser més llargs. Pel que fa als preus, Almirall apunta que la gent reserva cada cop més amb antelació, ja que fer-ho pot variar molt el preu final. Contractar un safari a l’Àfrica amb un any d’antelació pot sortir per 2.000 euros, mentre que el mateix viatge a última hora es pot encarir en mil euros. Passa el mateix amb els creuers, que avui dia també surten molt econòmics si es contracten amb temps.

Finalment, apunten que sempre hi ha clients que pel motiu que sigui opten per contractar les vacances a última hora. Però en aquest cas, tot i que no hi ha tantes opcions per escollir, l’excessiva oferta ha fet que, per exemple, ara a Panda Viatges ofereixin una setmana a Egipte per a dues persones per 389 euros. Encara tenen places amb sortides els dies 17, 24 o 31 d’agost. També hi ha alguna capital europea i els habituals 2×1.

Noves destinacions

De la seva banda, Pere Albornà, responsable de l’oficina de Viatges Ecuador a Vilafranca, ha apuntat la importància del creixement de l’aeroport del Prat per poder oferir destinacions més llunyanes que abans obligaven a fer escala. Fa uns anys, per exemple, era impensable viatjar a Hong Kong de manera directa. De les preferències dels clients, Albornà ha subratllat països com Tailàndia, Indonèsia (concretament, Bali), Vietnam o Cambodja com a llargues destinacions asiàtiques. Al continent americà sobresurt Nova York i, en menor mesura, la part de l’oest, amb Califòrnia. I entremig hi trobaríem el Carib, on el viatger acostuma a ser d’una tipologia diferent: busca un viatge considerat de lleure i relaxació amb tot inclòs, en què destaquen països com la República Dominicana, la Riviera Maya o Cuba (aquest últim, més cultural i històric).

Pere Albornà és el responsable de l’oficina de Viatges Ecuador

Pel que fa a Europa, apareixen noves destinacions atractives com Bulgària, Romania o els Països Bàltics, sense oblidar-nos del circuit de les tres capitals imperials: Viena, Praga i Budapest. Un altre lloc que sempre funciona són les illes, tant Balears com Canàries, tot i que Albornà apunta que per un excés d’oferta molta gent ha preferit viatjar al Carib: en un resort de cinc estrelles amb tot inclòs hi ha destinacions que surten més econòmiques fins i tot que Eivissa o Menorca. Pel que fa a la contractació, cada cop més es fa amb antelació per l’abaratiment del viatge. Finalment, Albornà destaca els creuers, que cada vegada tenen més adeptes, i amb els quals es poden visitar les illes Gregues i els fiords. En època de tardor-hivern fins i tot tenen èxit els creuers de la zona del Carib, la Patagònia, amb Xile o Argentina, i fins i tot els Emirats Àrabs.

També et pot interessar

Comentaris