Les panderetes de Sant Quintí celebren 50 anys vestint-se de festa major

16/08/2019 - 12:19h

Les integrants del grup folklòric seran les protagonistes del pregó de la festa que aquest dissabte arriba al seu equador

Quan l’Irma Vargas, mestra de l’Escola Antoni Grau Minguell de Sant Quintí, va demanar fa cinquanta anys a l’Anna Chinchilla que ensenyés el ball de panderetes a les seves alumnes, poc es devia imaginar que aquesta dansa es convertiria en un dels pilars fonamentals de la tradició folklòrica del municipi.

El cert, però, és que mig segle després de la seva creació, les panderetes s’han convertit en un imperdible de les celebracions quintinenques, i per això enguany s’ha decidit que la vintena de nenes i dones que formen part d’aquest ball siguin les pregoneres de la festa major.

“Per nosaltres és una gran oportunitat per donar a conèixer la història de les Panderetes, plena d’anècdotes entre les balladores”, ha apuntat Laia Sueiro, presidenta de l’Associació del Ball de Panderetes.

Tal com ha apuntat Sueiro, actualment són nou les dones que formen part de la versió adulta del ball, mentre que la infantil compta amb una quinzena d’integrants. La jove presidenta ha destacat el bon estat de salut amb què compta la iniciativa, i ha remarcat que la gran participació de les més joves del municipi en la proposta n’assegura el futur.

Totes elles, des de les panderetes més veteranes fins les que ara comencen, seran demà dissabte al migdia les protagonistes del pregó de la festa major de Sant Quintí, que arriba al seu equador amb una bona colla d’activitats encara al calaix. El pregó, que començarà a dos quarts de dues del migdia, es farà a la plaça de l’Església i servirà de preludi de la cercavila que, un any més, reunirà els diversos balls folklòrics quintinencs. El recorregut de la cercavila començarà a les 7 de la tarda i sortirà des de l’avinguda Montserrat. La rua acabarà amb una actuació de tots els grups, que es repetirà diumenge al migdia, també a la plaça de l’Església.

Altres actes destacats de la festa major de Sant Quintí seran el concert vermut amb la Sidral Brass Band de diumenge a dos quarts de dues, la cercavila de festa major dels petits, dilluns a les 6 de la tarda, o la nit jove, que tancarà els actes del dilluns.

Comentaris