Dos castells de gamma extra a la Diada de la Bisbal del Penedès

La Td9fm dels Castellers de Vilafranca descarregada aquest migdia a la Bisbal del Penedès. (Foto: @Verds)
Ricard Vinyals
15/08/2019 - 15:49h

Tots els castells de les tres rondes han estat descarregats

La Bisbal del Penedès ha viscut aquest dijous, en la tradicional Diada de la Mare de Déu d’Agost, una molt bona actuació castellera i, per primer cop des de la temporada 2007, no hi ha hagut cap castell que quedés en intent o només carregat en les tres rondes habituals. L’anècdota ha arribat a la tanda de pilars, perquè l’espadat de 7 amb folre dels Castellers de Vilafranca ha quedat en carregat.

Actuació dels Verds

Precisament, l’actuació dels Castellers de Vilafranca han obert plaça amb el 4d9f, que han hagut de treballar força a la descarregada.

Tot seguit ha arribat el castell de gamma extra que els Verds han volgut portar a una plaça que sempre intenten complaure, si bé alguna temporada els és més difícil perquè uns dies abans aturen la intensitat dels assaigs i sortides. Ha estat el cas de la Td9fm, torre que els vilafranquins han descarregat per tercer cop aquest any després de les completades a Mataró i a Vilanova i la Geltrú.

I els Verds han tancat la seva actuació amb el 3d9f, que també han hagut de treballar per completar amb èxit.

Cinc de nou folrat de la Vella

El segon gamma extra de la diada, tot i que ha estat el primer perquè és el castell amb el qual la Colla Vella dels Xiquets de Valls han obert la seva actuació, ha estat el 5d9f. Era el segon de la temporada dels vallencs de la camisa rosada i el tercer que completen consecutivament al carrer del Doctor Robert de la Bisbal del Penedès.

Tot seguit, la Vella ha completat el 3d9f, després d’un primer peu desmuntat, i el 4d9f al segon intent, atès que primer l’han desmuntat una vegada.

A la ronda de pilars, els vallencs han descarregat amb solvència el pd7f.

Tripleta de la Joves

I pel que fa a la Colla Joves Xiquets de Valls, han obert la seva actuació amb el 3d9f després d’un primer peu desmuntat, per continuar amb un 4d9f i acabar amb el 5d8, també després de desmuntar un peu.

La Joves vallenca està immersa en la millora ratxa de castells bàsics de nou a aquestes alçades de la temporada, atès que fins els d’avui ja en duia 11.

A la ronda de pilars, la Joves ha descarregat el pd7f i molt probablement intentarà el pd8fm en els propers dies.

PUBLICITAT

Actuació dels Bous

Quant a la colla local dels Bous de la Bisbal, que sempre basteixen un castell abans de la tradicional exhibició del 15 d’agost, ha estat el 4d7, el primer de la temporada dels bisbalencs i tot just el segon en la seva curta història.

Per tancar la diada, els Bous han fet dos pilars de quatre, un dels quals aixecat per sota, si bé un dels espadats els ha acabat caient abans de complertar-lo.

També et pot interessar

Comentaris