Vilafranca millora el nivell lumínic amb la substitució de 500 punts de llum

Una imatge de la plaça de Sant Joan amb la nova il·luminació
Xavi Gonzàlez
13/08/2019 - 14:10h

Amb una inversió de 200.000 euros l’Ajuntament instal·la lluminàries LED al barri del Centre i les Clotes que afavoriran l’estalvi energètic

L’alcalde accidental de Vilafranca, Aureli Ruiz, i el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, van presentar dimarts a la plaça de la Constitució la renovació que s’ha fet en les darreres setmanes d’uns 500 punts d’enllumenat públic a Vilafranca. Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat.


Aureli Ruiz va explicava que el pla de mandat que s’està redactant ja assenyala que la prioritat de l’Ajuntament per aquests 4 anys serà l’espai públic, “tant el manteniment com la revisió de l’estat de tots els barris. Serà la prioritat núm. 1. Hi dedicarem una inversió d’uns 6 milions d’euros els propers anys”.

Sobre la renovació de l’enllumenat, Ruiz afirmava que, a banda de la millora de l’espai públic, “és una actuació pensada per al teixit comercial, per posar en valor espais porxats i patrimonials com la plaça de la Constitució, que són també espais comercials”.

PUBLICITAT

Per la seva banda, Francisco Romero comentava que la renovació de l’enllumenat forma part d’un projecte integral de millora del barri del Centre des d’un punt de vista transversal. “Hem invertit uns 200.000 euros en substituir unes 500 lluminàries de vapor de sodi per LED als barris del Centre i de les Clotes. Això suposarà un 65% d’estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitarem enviar unes 68 tones de CO2 a l’atmosfera”, deia Romero. En aquesta 1a fase del projecte, subvencionat pel Ministeri per a la Transició Energètica, a través de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic (IDAE), s’ha renovat la il·luminació del barri del Centre i de part de les Clotes, especialment el balcó de les Clotes i el carrer Torrelles de Foix. El projecte continuarà properament amb una segona fase, actualment en fase de licitació, en què es renovarà l’enllumenat a un seguit de parcs i de la Vila amb una inversió d’uns 100.000 euros més.

“Tenim una resposta molt positiva del veïnat per la millor qualitat de l’entorn i per l’estalvi econòmic i la sostenibilitat del canvi d’enllumenat. En 4 anys recuperarem la inversió feta. A més, en ser la il·luminació més enfocada, evitem la contaminació lumínica”,

va remarcar el tinent d’alcalde.

També et pot interessar

Comentaris