Pla per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges a Calafell

Una casa de Calafell okupada i on hi va haver una explosió. (Foto: Ajuntament de Calafell)
12/08/2019 - 21:00h

L’Ajuntament remarca que actuarà contra els okupes els ajuts dels serveis socials

L’Ajuntament de Calafell ha remarcat que prepara un pla per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges al municipi. Es començarà a actuar aquest proper setembre i les mesures s’exerciran contra els “okupes” que no accepten l’ajut dels serveis socials, així com altres tipologies d’ocupació que res tenen a veure amb la necessitat.

Una de les principals mesures serà eliminar les “punxades” il·legals a la xarxa d’aigua. L’Ajuntament de Calafell remarca que les buscarà fent cates i les anul·larà, tapant-les amb formigó, de forma que els ‘okupes’ no s’hi puguin “reenganxar”. Aquesta actuació, que es farà recolzada per la Policia Local de Calafell, és de les que pot fer l’Ajuntament, ja que es tracta d’una xarxa i d’una competència que és seva.

L’Ajuntament de Calafell confia que aquestes accions tindran repercussió també en altres qüestions d’incivisme, com la brutícia o la tinença incorrecta d’animals, i fins i tot delictives, com les plantacions de marihuana que, en la pràctica totalitat de casos, es conreen a habitatges ocupats.

“Serà una actuació contundent i anirem a totes”, diu l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré. “No pot quedar la idea que ocupar aquí és fàcil o surt de franc. Perquè això acabaria sent un reclam i agreujant la situació”, afegeix Ferré.

Ramon Ferré diu també que “hi ha ‘okupes’ als quals ajudem des dels serveis socials per millorar la seva situació, amb l’objectiu final que puguin normalitzar la seva vida. Però n’hi ha d’altres que no volen ajut, i alguns casos són d’autèntica cara dura”.

L’alcalde calafellenc també apunta que “en quatre anys, hem atès més de 200 emergències habitacionals i aturat 230 casos de talls de subministraments. A més, hem aprovat més de 500 ajuts per què persones i famílies amb dificultats poguessin fer front als rebuts”.

“Però aquí estem parlant”, subratlla Ramon Ferré, “d’una altra tipologia, en concret de persones que prefereixen viure aquí caic, aquí m’aixeco, o fins i tot de gent que té habitatge propi a un altre lloc i aquí ocupa per gaudir d’una segona residència. Per no parlar dels que conreen marihuana a l’engròs. Tot això no pot ser i no ho tolerarem”.

També et pot interessar

Comentaris