Debut multitudinari del Festiuet a Coma-ruga

El Festiuet de Coma-ruga ha comptat amb milers d’espectadors durant els dos dies del certamen. (Foto: Festiuet)
Avatar
12/08/2019 - 19:20h

L’organització del festival a la platja vendrellenca remarca que ha comptat amb 10.000 persones en dos dies

La tercera edició del Festiuet, la primera celebrada a la platja de Coma-ruga després de les dues que van tenir lloc els anys anteriors a Valls (Alt Camp), s’ha completat amb un èxit espectacular pel que fa a assistència i, sobretot, civisme, segons es remarca des de l’organització de la proposta musical duta a terme entre aquest divendres i dissabte, dies 9 i 10 d’agost, i també des de l’Ajuntament del Vendrell.

Així, el Festiuet 2010 ha comptat, segons dades de la mateixa organització, amb més de 10.000 persones entres els dos dies, i les quals procedien de tota Catalunya, País Valencià i, fins i tot, del País Basc. Unes 2.000 persones van passar dues nits a les zones d’acampada habilitades a Coma-ruga.

Els dos dies, bastant diferenciats pel que fa a estils musicals, “van fer bones les previsions i es va penjar el cartell d’entrades esgotades”, diu l’organització del Festiuet. El primer dia es va centrar més en la música en català amb grups com Zoo, els penedesencs Buhos, Els Catarres, Auxili, Lildami o Xeic!; mentre que el segon dia va estar més encarat a un so molt més rocker amb Berri Txarrak, el grup navarrès que està de gira de comiat; els asturians Desakato, els madrilenys Boikot o un dels grups de moda a Catalunya actualment, Ebri Knight.

Iniciativa solidària

Una altra notícia positiva del Festiuet, remarca l’organització, ha estat l’èxit de la campanya solidària “Artistes x la inclusió”, on es van reunir més de 1.000 euros que aniran destinats a la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell que treballa per la inclusió social tant en el lleure com en la formació professional.

Aquest projecte social i solidari consistia en què 18 artistes catalans van il·lustrar una frase d’una cançó dels grups del cartell del Festiuet 2019 en una rèplica de taula de surf. Al mateix festival i també online es van poder fer les micro donacions, amb un mínim d’un euro, per entrar al sorteig que donava opcions a aconseguir la taula de surf del grup preferit.

PUBLICITAT

Des de l’organització del Festiuet també es destaca que la “inexistència de problemes de comportament dels assistents fan presagiar una llarga vida del Festiuet en aquest emplaçament paradisíac”, que afirmen que és la platja de Coma-ruga en ple mes d’agost.

Satisfacció al consistori

I pel que fa a la valoració que es fa des de l’Ajuntament del Vendrell, l’alcalde, Kenneth Martínez, s’ha felicitat d’una banda per la bona acollida dels concerts i per l’activitat econòmica que ha generat al sector del comerç i la restauració de Coma-ruga. I, de l’altra, Martínez ha valorat molt positivament el dispositiu de serveis municipals que s’havia preparat per atendre un esdeveniment d’aquestes característiques.

Per Kenneth Martínez, el Festiuet ha estat una “pedra de toc” per comprovar que els serveis municipals han pogut atendre i donar resposta a les necessitats que generava uns concerts d’aquestes magnituds.

“El Vendrell no està acostumat a acollir habitualment esdeveniments tan multitudinaris i ara hem comprovat que ho podem fer amb garanties i eficiència”, ha dit l’alcalde vendrellenc, que afegeix que “això ens servirà també d’experiència per acollir la programació de la Capitalitat de la Cultura Catalana durant el 2020”.

A més, l’alcalde del Vendrell ha felicitat els tècnics de totes les àrees municipals implicades en el dispositiu, com ara la Policia Municipal, els serveis de neteja i recollida de residus, de Via Pública, platges i enginyers. “Hem aconseguit que, fora del recinte, el dia a dia de Coma-ruga seguís amb normalitat i sense cap incident greu”, ha conclòs Martínez.

També et pot interessar

Comentaris