Puja el valor dels castells carregats de cara al Concurs de Castells de Tarragona 2020

Una imatge general del darrer Concurs de Castells de Tarragona. (Foto: Fèlix Miró)
Avatar
12/08/2019 - 13:01h

La Comissió Assessora valida la taula de puntuacions que entrarà en vigor l’1 de setembre

La Comissió Assessora del Concurs de Castells de Tarragona es va reunir dijous passat, 8 d’agost, per validar la taula de puntuacions que entrarà en vigor l’1 de setembre i que servirà per al rànquing classificatori i per a les tres jornades del certamen de l’any 2020 -els dies 27 de setembre, a Torredembarra, i el primer cap de setmana d’octubre, dies 3 i 4, a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

Segons informa la mateixa comissió, l’acord és fruit de les tres sessions realitzades per debatre els diferents punts aprovats.

En la trobada es va decidir mantenir les tres estructures inèdites que es van incorporar l’any 2018  -el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, així com el 4 de 10 sense manilles-.

Pel que fa a la valoració de les estructures, la Comissió Assessora del Concurs ha aprovat intercanviar el valor dels castells de deu pisos amb els castells desfolrats i donar més valor als castells de deu pisos.

La Comissió Assessora ha acordat reobrir el debat al voltant dels castells carregats. Així, amb vista al rànquing classificatori i amb vista a les tres edicions del concurs es valoraran tant els castells carregats com els descarregats. La Comissió ha detectat que aquesta normativa s’allunya de la realitat de les places i s’ha volgut corregir la incoherència que el Concurs de Tarragona no validi una actuació que al final tothom (colles, premsa, públic…) la dóna per vàlida.

Un cop analitzada i debatuda  la norma, en aquests dos anys d’experiència s’ha demostrat que aquesta no augmenta la seguretat en els castells (que segueix sent una prioritat per al Concurs) i que s’allunyava de la realitat de les places. En aquest sentit, la Comissió remarca que seguirà treballant a través de les normes bàsiques i del protocol de plaça a favor de valorar més positivament els castells descarregats. 

PUBLICITAT

La Comissió Assessora està integrada per 21 membres. Són un representant de les sis primeres colles del darrer Concurs, celebrat el 2018 -Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Castellers Xiquets de Tarragona-; de les dues primeres colles de la jornada de dissabte (exqueo) -Xiquets de Reus i Moixiganguers d’Igualada-; de les quatre colles locals de Tarragona -Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau- i dels Nois de la Torre; diversos experts castellers -Raquel Sans, David Prats, Pep Ribes, Efren Garcia, Aina Mallol i Pere Ferrando-; i la coordinadora de colles castelleres, Cristina Sánchez.

Per veure la taula de puntuacions del 28è Concurs de Castells de Tarragona, cliqueu aquí.

També et pot interessar

Comentaris