El Terrazel, tot un espectacle de llum, foc i de consciència amb la terra

09/08/2019 - 12:19h

La festa major de Sant Llorenç d’Hortons viurà aquest dissabte el seu acte més significatiu

Aquest dissabte, a les 23 hores tindrà lloc un dels espectacles més significatius de la festa major de Sant Llorenç d’Hortons: el Terrazel. L’espectacle està representat i creat per un grup de veïns del poble i vol ser una metàfora de la lluita entre les forces de la natura i la destrucció que provoca l’home envers ella (contaminació, construcció massiva, i altres mals endèmics de la nostra societat).

La representació s’inicia amb el ball de la Mare Terra i el Sol (els gegants de Sant Llorenç). Posteriorment, s’hi afegeixen els follets i les al·legories dels paisatges de Sant Llorenç. La plàcida dansa queda interrompuda per la irrupció dels Llefres, que juntament amb el Llengot, drac de les mil xemeneies, representen la força del mal, i ho empastifen tot de fum i contaminació. Els Llambrants, o el que és el mateix, la força del bé, juntament amb un personatge màgic, l’Unicorn, surten a defensar la terra. La lluita finalitza amb el triomf de la terra i la natura. El toc d’humor el dóna el Buscarrons, que cínicament convida els veïns dels municipi a contaminar, embrutar i malmetre el nostre entorn.

El Terrazel és una festa de carrer amb bestiari, gegants, capgrossos, música i foc, que convida any rere any a la reflexió i es converteix en una nit màgica. Donada la gran acceptació d’aquest espectacle, ja fa cinc anys que s’instal·la una pantalla gegant a la pista de la Societat Cultural Hortonenca (SCH) per seguir la representació.

Comentaris