El Santuari de Foix, el mirador perfecte per observar les llàgrimes de Sant Llorenç

Xavi Gonzàlez
09/08/2019 - 11:27h

Aquest cap de setmana els amants de l’astronomia tenen una cita amb la pluja d’estels

Un dels millors espais per poder veure aquest cap de setmana les llàgrimes de Sant Llorenç és el Santuari de Santa Maria de Foix, patrona del Penedès. Així ho explicat ElNacional.cat.

I és que els amants de l’astronomia tenen una cita aquest cap de setmana. Serà, especialment, la nit de dissabte a diumenge la millor per observar aquest fenomen astronòmic però el punt àlgid de la pluja d’estels serà sobretot la nit del 12 al 13 d’agost.

Els Perseids, nom científic de les més conegudes llàgrimes de Sant Llorenç o pluja d’estels, s’originen pel contacte de partícules del cometa Swift-Tuttle amb l’atmosfera. La velocitat dels meteors pot superar els 50 quilòmetres per segon i, en una hora, es poden arribar a observar uns 200 estels segons l’Observatori Astronòmic Nacional.

Al santuari de Foix s’hi pot accedir per la carretera de Plana de les Torres i disposa d’un aparcament per a més de cent cotxes i el portal el Santuari de Foix s’equipara amb miradors com La Mola, el castell de Burriac, a Cabrera de Mar o l’Ermita de la Salut, al municipi del Papiol

També et pot interessar

Comentaris