La Policia Local incorpora eines per assegurar la transparència

Judit Benages
08/08/2019 - 18:48h

Les càmeres unipersonals de videoenregistrament volen ser una garantia tant per al ciutadà com per al policia

Els agents de la Policia Local de Vilafranca disposen des de fa unes setmanes de tres càmeres unipersonals de videoenregistrament com un element més de transparència.

De moment, i com a prova pilot, la Policia Local disposa de tres càmeres amb l’objectiu que ajudin a reduir la intensitat dels possibles enfrontaments amb els agents, que siguin una font de garantia per a la intervenció policial i que puguin aportar proves o evidències, si escau, en els processos penals.

La utilització de les càmeres unipersonals per part dels agents de la Policia Local serà excepcional, en aquells supòsits en què com a conseqüència de l’actuació de la Policia Local es donin circumstàncies de risc concret per als mateixos agents o terceres persones, en la seva vida o integritat corporal o danys en els béns públics.

En el supòsit que es donin les circumstàncies referides, el funcionari de la Policia Local té l’obligació d’activar el dispositiu de video-enregistrament i informar la persona o persones amb qui interactua que, a partir d’aquell moment, l’actuació policial està sent gravada.

El cap del cos vilafranquí, Albert Romero, explica que les gravacions de les càmeres van directament al seu ordinador i, per tant, és “impossible” que ningú les manipuli, cosa que fa que encara siguin més transparents perquè no passen per les mans de ningú més. Romero afirma que quan van tenir les càmeres va anar a parlar amb la jutgessa degana de Vilafranca, la qual les va valorar positivament “perquè així quedarien moltes actuacions gravades i, per tant, en un judici tot estaria molt més clar”.

PUBLICITAT

El cap policial és coneixedor de les crítiques que suposa que alguns agents portin càmeres, i que a les xarxes socials acusen alguns policies d’abusar de la seva força, però vol deixar clar que no ha rebut cap denúncia de cap particular que es queixés que algun agent havia sobrepassat la força.

També et pot interessar

Comentaris