Els “Vespres d’Estiu” del Castell d’Olèrdola s’endinsa al món de l’antropologia

08/08/2019 - 18:41h

Aquest dissabte, a partir de les 7 de la tarda, una nova sessió amb diferents activitats

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola organitzen per dissabte una nova sessió dels “Vespres d’Estiu” al castell d’Olèrdola. La programació comença a les 7 de la tarda i dura fins mitjanit. Aquest segon dels vespres es dedica a la “mirada antropològica”. Primer s’iniciaran sengles visites comentades singulars i de la mà dels especialistes del conjunt històric “Entre allò tangible i allò intangible”. En la visita es coneixeran quins han estat els rituals i creences relacionats amb la mort dels diferents pobles que han habitat Olèrdola. Cal fer una reserva prèvia al 93 890 14 20.

A les 20, 20.30 i 21h, gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller “Descobrint constel·lacions”. També cal reserva prèvia al 93 890 14 20. Pels volts de les 20.30h els visitants es podran deixar endur per la imaginació gaudint de la posta de sol amb música ambiental. I a les 21.30h s’iniciarà l’actuació musical del grup Marenda, amb una proposta centrada en les melodies de danses tradicionals, cançons populars i poesies musicades. Entre totes elles abasten el període que va des de l’edat mitjana fins als nostres dies. Les peces seleccionades fan referència als diferents moments de la vida humana: la infantesa, la joventut, el joc, la festa, l’amor, la parella, la família o la maduresa.

Finalment, de 22.30h a la mitjanit es podrà continuar amb l’observació del cel a ull nu i amb telescopi. Durant tota la vetllada es disposarà de servei de food truck. Enguany, com a novetat, hi haurà propostes gastronòmiques del restaurant la Posada i també vins i caves de la Masia Can Pasqual.

També et pot interessar

Comentaris