Les baixes de llarga durada, un problema que lamenten els policies

El patrullatge nocturn comença a la comissaria amb una reunió on s’informa de les novetats
08/08/2019 - 18:05h

La plantilla de la Policia Local és de 61 agents, però l’any passat 12 van estar de baixa prolongada

Una de les qüestions que surten a cada patrullatge amb la Policia Local és la quantitat d’agents que hi ha a Vilafranca. Ara mateix en són 61 en plantilla, però l’any passat van tenir-ne 12 de baixa de llarga durada. Ara 6 han tornat a treballar, però la resta continua de baixa.

Aquest és un tema que preocupa als agents que no acostumen a agafar baixes. Entre setmana la Policia té al carrer dues patrulles, i els caps de setmana tres (més els agents que són a la sala de coordinació). Els policies, però, reconeixen que haurien de ser més per poder donar un servei de més qualitat i, sobretot, arribar amb més rapidesa als requeriments.

“Crec que hauria d’haver-hi més eines per controlar els que no venen a treballar, perquè n’hi ha que sí que estan de baixa per algun motiu justificat, però n’hi ha d’altres que no”, diu un dels agents, al mateix temps que reconeix que just abans de festa major molts agents agafen l’alta “per cobrar el plus que suposa treballar en dies festius, però després, el dia 2, tornen a agafar la baixa. Hi ha casos que són escandalosos”, es lamenta.

Aquesta és una qüestió que els indigna, però que, al mateix temps, es prenen amb resignació: “Volem fer la nostra feina, i cadascú sap el que fa i si dorm tranquil o no, però tant de bo poguéssim ser més”, clouen.

El cap de la policia, Albert Romero, assegura que entre els agents hi ha el pensament que n’hi ha molts que es donen d’alta per festa major, “però l’any passat, per exemple, no va passar”. També vol deixar clar que va estar molt satisfet amb tots els comandaments i agents que, en una situació tan delicada, van suplir “amb esforç la mancança de la resta de companys”.

Romero no amaga que li agradaria disposar de més agents, demanda molt habitual entre tots els caps de policia, i reconeix que si tingués al 100% tota la plantilla “ja seria diferent”. “Però les coses són com són i hem de cobrir tots els actes, que són moltíssims, amb els efectius que tenim”, diu.

La plantilla de la Policia Local de Vilafranca es tà formada per 1 inspector, 3 sergents, 12 caporals i 45 agents. A més, hi ha 4 gruistes, 2 administratius i 3 auxiliars administratius.

També et pot interessar

Comentaris